„Figyelmeztettelek benneteket” – James Cameron megosztotta, mit gondol az AI jelentette fenyegetésről!

MOZI HÍREK – James Cameron legendás filmrendező is megszólalt az AI hollywoodi alkalmazásával kapcsolatos vitában. Egzisztenciális félelmeket fogalmaz meg a technológiával kapcsolatban…

 

 

James Cameron a mesterséges intelligencia hollywoodi alkalmazásáról beszélt nemrég. Cameron leginkább olyan filmek rendezőjeként ismert, mint a Terminátor, a Titanic és az Avatar-filmek. Mozijai gyakran feszegetik a technológiai határokat. A Terminátor közvetlenül foglalkozik a mesterséges intelligenciával, egy olyan jövőt képzel el, amelyben az AI már majdnem kiirtotta az emberiséget. A közelmúltban természetesen egyre nagyobbak lettek a mesterséges intelligenciával kapcsolatos félelmek. A hollywoodi színészek és írók most sztrájkolnak, részben a stúdiókkal a mesterséges intelligenciával kapcsolatos nézeteltérések miatt.

Most, hogy Hollywoodban továbbra is folynak a viták az AI helyéről a filmkészítésben, Cameron a CTV Newsnak adott interjújában beszél a témáról.

A Terminátor rendezője szkeptikus a mesterséges intelligencia azon képességével kapcsolatban, hogy meggyőző forgatókönyvet írjon. Ám sokkal inkább egzisztenciális szinten fejezi ki félelmét a technológiával kapcsolatban. Íme Cameron egyik megjegyzése az alábbiakban arról, hogy osztja-e a mesterséges intelligencia által az emberiség létére jelentett potenciális fenyegetéssel kapcsolatos aggodalmakat:

„Teljes mértékben osztom az aggodalmukat. Én már 1984-ben figyelmeztettelek benneteket! És nem hallgattatok rám. Követnetek kell a pénzt. Ki építi ezeket a dolgokat? Vagy azért építik, hogy uralják a marketingrészesedéseket, akkor meg mit tanítanak? A kapzsiságot. Vagy védekezési céllal építik, tehát paranoiát tanítanak neki. Szerintem a mesterséges intelligencia fegyverré tétele a legnagyobb veszély.”

„Szerintem az AI-vel egy nukleáris fegyverkezési versenyhez fogunk hasonlítani, és ha mi nem építjük meg, akkor a többiek biztosan megépítik, és így a helyzet csak fokozódik. El lehet képzelni egy AI-t egy hadszíntéren, az egészet csak a számítógépek vívják meg olyan sebességgel, hogy az emberek már nem tudnak közbelépni, és nincs lehetőségünk a de-eszkalációra.” – mondta.

Számos oka van annak, hogy a WGA és a SAG-AFTRA sztrájkba lépett, de az AI az egyik kritikus kérdéssé vált. Az AMPTP általánosságban véve „várakozó álláspontot” kíván képviselni az AI-val kapcsolatban.

Ám nyitva tartja az ajtót és rendszeres megbeszéléseket tart róla, az írók és színészek kemény irányelveket szeretnének arra vonatkozóan, hogy az AI-t hogyan lehet most felhasználni a filmkészítésben.

Az AI-ról Hollywoodban jelenleg folyó vita egy összetett és árnyalt kérdés, amely minden bizonnyal csak még bonyolultabbá válik, ahogy ezek az eszközök tovább fejlődnek. Azonban Cameron megjegyzése azt sugallja, hogy az AI szerepe a szórakoztatóiparban egy nap talán az emberiség legkisebb gondja lesz.

Forrás: CTV News

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu