„Gyászolni fogja” James Cameron azokat a filmeket, amelyeket az Avatar miatt kihagyott

MOZI HÍREK – James Cameron évtizedeket töltött az Avatar-franchise-zal, és tisztában van vele, hogy ez megakadályozta abban, hogy más filmeket készítsen. Azt állítja, hogy „gyászolni fogja” azokat a filmeket, amelyeket nem tud elkészíteni az Avatar történetének elmesélése miatt.

 

James Cameronnak az Avatar lesz karrierje főműve, és még ha a franchise az Avatar 5-tel véget is ér, a rendező nagyjából három évtizedet áldozott a Na’vi és Pandora történetének elmesélésére. Mivel Cameron már utalt arra, hogy még legalább két további film is versenyben lehet, lehetséges, hogy karrierje hátralévő részét az Avatar-filmek készítésével fogja tölteni. Miközben az Empire magazinon keresztül S. S. Rajamouli, az RRR rendezőjének kérdésére válaszolt, Cameron kitért arra, hogy mit szólna a többi történethez, amit elmesélhetett volna. A következőket mondta: „Cameron-nak nem volt más választása, mint a következő:

„Az első, hogy az Avatar világa annyira kiterjedt, hogy a legtöbb történetet, amit el akarok mesélni, el tudom benne mesélni, és sok olyan technikát ki tudok próbálni, amit szeretnék felfedezni, és másodszor, igen… az időnk művészként véges. Mindig is gyászolni fogom azokat a történeteket, amelyeket nem tudok elkészíteni. Nagy elégedettséggel tölt el, amikor más rendezők is fel akarják fedezni néhány ötletemet, mint Kathryn Bigelow tette a Strange Daysszel, és Robert Rodriguez, amikor átadtam neki a stafétabotot az Alita: Battle Angel esetében. Alig várom, hogy a jövőben még több olyan rendezővel dolgozhassak együtt, akiket csodálok.”

Bár James Cameron volt az Avatar-franchise motorja, és mivel az Avatar: A víz útja jelenleg a kasszasikereket szaggatja, nem lenne meglepő, ha a jövőben is a franchise élén akarna maradni. A rendező azonban korábban már utalt arra, hogy fontolóra veheti, hogy más rendezőkre bízza néhány jövőbeli Avatar-film rendezői feladatait, ha vannak olyan filmek, amelyeket valóban ő maga szeretne rendezni. Korábban így nyilatkozott:

„Az Avatar-filmek maguk is eléggé mindent felemésztőek. Van néhány más dolog is, amin dolgozom, és amelyek izgalmasak. Azt hiszem, idővel – nem tudom, hogy ez három vagy négy film után lesz-e – át akarom majd adni a stafétabotot egy olyan rendezőnek, akiben megbízom, hogy átvegye, így én is csinálhatok más dolgokat, amik szintén érdekelnek. Vagy talán mégsem. Nem tudom.”

Jelenleg az Avatar: A víz útja az év második legnagyobb bevételt hozó filmje a világ jegypénztárában, jelenleg 1,1 milliárd dollár felett jár a bemutató első két hete alatt. Azzal a céllal, hogy elvegye a toplistát a Top Gun-tól: Maverick című filmtől, nem meglepő, hogy Cameron már az Avatar 3. részre koncentrál. A film előzetes forgatásainak nagy részét már leforgatták, és a 2024 decemberére kitűzött megjelenési dátummal most kezdődik a munka azon a hatalmas mennyiségű vizuális effektuson, amelyet a végleges filmhez hozzá kell adni.

Forrás: Empire

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu