Hogyan múlta felül a Pókember: A Pókverzumon át a Flash-t a mozi bevételi listáján és mit tanulhatunk ebből?

MOZI HÍREK – A Pókember: A Pókverzumon Át film lenyűgöző kasszasikere és a Flash júniusi kudarca mélyebb jelentést hordoz a szuperhősfilmek világában.

 

A Pókember: A Pókverzumon Át gigantikus sikernek örvendett, új rekordokat állított fel és a kritikusok is méltatták, míg a Flash a negatív kritikák, a CGI hibák és a megosztott rajongótábor miatt szenvedett. A Pókember: A Pókverzumon Át sikeréből az következik, hogy az innovatív és folyamatosan fejlődő szuperhős-film franchise-ok továbbra is sikeresek lehetnek, míg a Flash túlzottan a nosztalgiára támaszkodott és figyelmen kívül hagyta saját főhősét. A júniusi bevételi statisztikák arra utalnak, hogy a jövőbeli szuperhős filmeknek ténylegesen eredetinek kell lenniük a siker érdekében, mivel a közönség olyan franchise-okat támogat, amelyek folyamatosan újítanak és új tartalmat kínálnak számukra.

Mit jelent, hogy a Flash júniusban kudarcot vallott a pénztáraknál, míg a Pókember: A Pókverzumon Át sikeres volt? Mindkét szuperhősös film a multiverzum témakörét járta körbe saját filmuniverzumukon belül. Ha azonban közelebbről vizsgáljuk meg, kiderül, hogy a két film és a fogadtatásuk közötti különbség olyan markáns, mint az éjszaka és a nappal közötti.

A Pókember: A Pókverzumon Át film kritikusok és a közönség körében is sikeres volt, és több bevételt hozott a mozi futása alatt, mint az eredeti Pókember: A Pókverzum. A Sony Picturesnél több kasszarekordot is felállított, és a stúdió történetének legerősebb bemutatóját produkálta mind globálisan, mind belföldön. Eközben a Flash a DC Studios legutóbbi, alulteljesítő produkciói közé került, és a Warner Bros. Discovery történetének legnagyobb csalódásává vált.

 

Miért jobb a Pókember: A Pókverzumon Át box office teljesítménye a Flash-nél?

 

Bár mindkét film története multiverzumos tematikára épül, a Flash és a Pókember: A Pókverzumon Át összehasonlítása gyümölcsöt nem lehet összehasonlítani gyümölccsel. Az utolsó Pókverzum-film a nagy várakozásokkal övezett folytatása volt annak a filmnek, ami 2019-ben elnyerte a legjobb animációs filmnek járó Oscar-díjat. Az eredeti Pókember: A Pókverzum egy forradalmi film volt, ami újraértelmezte mind a szuperhősös, mind az animációs filmeket, és egy összetett történetet tár a nézők elé többféle stílusban, ami könnyen élvezhető a családi közönség számára is. Ugyanez a közönség vágyott a folytatásra, és nagy számban vett részt a Pókember: A Pókverzumon Át film bemutatóján.

Ezzel szemben a Flash-nek nem volt ekkora rajongótábora, és túl sok negatív tényező nehezítette helyzetét, hogy bármilyen sikerre számíthasson. A korai negatív kritikák és a hiányos CGI-t kifogásoló panaszok is hűtötték a rajongók lelkesedését. A DC Extended Universe (DCEU) rajongói között megosztottság alakult ki, egy részük a filmet a Snyder-verzió utolsó fuvallataként ünnepelte, míg mások bojkottálták azt, mert úgy gondolták, egy bukás kárt okozna a DC Studios új vezetőségének. A filmet bojkottálták a főszereplő, Ezra Miller körüli folyamatos jogi viták miatt is. Végül sokan kerülték el a filmet, mert úgy vélték, nem számít igazán, mert egy új DC Univerzum van készülőben.

 

Mit jelenthetnek a júniusi box office eredmények a szuperhősös filmek jövőjére nézve?

 

Bár a szuperhős-filmek iránti kiégés magyarázhatja, miért nem sikerült 2023-ban sok szuperhős filmnek olyan jól teljesítenie, mint várták, a Pókember: A Pókverzumon Át sikeréből az következik, hogy a szuperhősök még mindig relevánsak a népszerű kultúrában. A közönség azokat a franchise-okat kívánja támogatni, mint a Pókverzum-filmek, amelyek folyamatosan újítanak, fejlődnek, és olyan kreatív tartalmat mutatnak be a nézőknek, amit korábban még nem tapasztaltak. Ezzel szemben a ‘The Flash’ a múltba révedt, nagyobb hangsúlyt fektetett Michael Keaton Batman karakterének visszatérésére és egy sor más nosztalgikus szereplő felbukkanására, mint a film főhősére, Flash-re. A jövőbeni szuperhős filmeknek valóban újítaniuk és frissnek kell lenniük ahhoz, hogy sikert érjenek el.

Forrás: ScreenRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu