A Silo második évada beláthatatlan időre csúszik, mert az írók és a színészek továbbra is sztrájkolnak a méltányos bérezésért

MOZI HÍREK – A Silo második éva  dának megjelenése beláthatatlan ideig elhalasztódik, nem ez az egyetlen Apple TV+ sorozat, melyet hátráltatnak a jelenleg zajló írói és színészi sztrájkok.

 

A Silo második, valamint az Alapítvány harmadik évada is leállt a folyamatban lévő, méltányos szerződésekért folyó sztrájkok eredményeként. Így a nézők töprenghetnek azon, mit jelenthetnek Juliette felfedezései az első évad fináléjában. A Silo első évada izgalmas rejtélyeket és párhuzamosan futó indítékokat tár fel a nézők számára. A Silo és más műsorok jövője a sztrájkok megoldásától és a munkások igazságos szerződéseitől függ.

Figyelem! Ez a cikk spoilereket tartalmaz az Apple TV+ Silo című sorozatához.

A Silo második évadát visszafele lökés éri, ugyanis a sci-fi sorozat premiere bizonytalan időre csúszik. A sorozat Hugh Howey Wool-regényein alapul, melynek alkotója Graham Yost. A történet egy disztópikus jövőben játszódik, ahol egy zárt közösség él egy hatalmas, a föld alá mélyedő silóban. Tízezer ember abban a hitben él, hogy egy olyan társadalomban élnek, melyet szigorú szabályok uralnak, amelyeket úgy gondolnak, védelmük érdekében hoztak létre, de fokozatosan sötét titkok tárulnak fel. Ez az előzményekben felvázolt alaphelyzet segített a Silo sorozatnak nagy népszerűséghez jutni, és gyorsan zöld utat adni a második évadnak.

A Deadline értesülései szerint a Silo második évada a méltányos szerződésekért folyó írói és színészi sztrájkok miatt elmarad. A sorozat főszereplője, a Mission: Impossible sztárja, Rebecca Ferguson, mint Juliette Nichols, ezen a héten szünetet tervezett tartani az Egyesült Királyságban, a forgatási helyszín váltása miatt. A jelentések szerint azonban az Apple további értesítésig meghosszabbította a szünetet. Az Apple TV+ másik sci-fi sorozata, az Alapítvány harmadik évadának forgatása is szünetel.

 

Mit várhatunk a Silo második évadától, ha visszatér?

 

Rebecca Ferguson a Silo első évadának fináléjában intenzíven figyeli Juliette szerepét. A Silo első évadának fináléjában Juliette-et küldik takarítani. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy halálra ítélik, hiszen a levegő nyilvánvalóan mérgező ebben a disztópikus világban. Beleegyezik, hogy tiltakozás nélkül küldik ki, cserébe azért, hogy megtudja, mi történt valójában a szerelme, George halálával, aki rejtélyes körülmények között vesztette életét.

Amikor Juliette elhagyja a silót, védelmet biztosító szalaggal ellátva, mely megvéd a mérgező levegőtől, rájön, hogy a külvilág veszélyes pusztaság. Amint kilép a silóból, Juliette számos más silót vesz észre maga körül. A sorozat ezzel a felvetéssel zárja le az első évadot, és a nézőkön hagyja, hogy merengjenek azon, mit jelenthetnek a Juliette által látottak.

A finálé kisebb rejtélyeket is felvet, például azt, hogy a sorozat látszólagos negatív szereplőiről kiderül, hogy egymással versengő indítékokkal rendelkeznek. Ez egy érdekes helyzet, melyet tovább fogunk vizsgálni, remélhetőleg azok az emberek, akik olyan műsorokat hoznak létre, mint a Silo és az Alapítvány, megkapják a méltányos szerződéseket és a transzparenciát, melyet a jelenleg zajló sztrájkok kapcsán követelnek.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu