Törlődik a Ubisoft-fiókunk, ha nem lépünk be: a játékaink is elvesznek!

A csak digitális világnak megvannak a hátrányai: ezek közé tartozik az, hogy a francia kiadó szolgáltatásán keresztül megvett játékainkhoz való hozzáférés is elveszik, ha nem jelentkezünk be elég gyakran az ott használt fiókba. (Ez az inaktív fióktörlés amúgy a Google esetében is alkalmazott lesz az év végétől…)

 

Ha egy olyan játékot vettünk (vagy szereztünk be ingyen), ami a Ubisoft-fiók regisztrációját is igényelte, érdemes lesz kb. évente egyszer bejelentkezni. A Twitteren AntiDRM jóvoltából felbukkant egy email, amit a Ubisoft ügyfélszolgálata írt. A francia kiadónak is megvan a saját digitális boltja és launchere (Ubisoft Connect, Uplay), és ha nem jelentkezünk be hosszú ideig, akkor először jön az email, miszerint ideiglenesen felfüggesztették a fiókot, és harminc napunk van a bejelentkezésre (ehhez az emailben mellékelt linket is használhatjuk), különben törlik a fiókot, így ha azon egy halom játékot megvettünk, akkor azokhoz sem férhetünk hozzá!

A Ubisoft ügyfélszolgálata válaszolt: „Csak azt akartuk közölni, hogy megúszhatod a fiókbezárást, ha a 30 napon belül (a képen látható email megkapásától számítva) bejelentkezel a fiókodba, és ráklikkelsz a fiókzárás visszavonására használt linket. Természetesen nem szeretnénk, ha elveszítenéd a játékodhoz vagy a fiókodhoz való hozzáférést.” A szituációt mi sem jellemzi jobban, hogy erre az AntiDRM bohóc emojis válasza kapta a legtöbb reakciót (6 válasz, 78 retweet… de több mint 13 ezer like).

Az amerikai oldalukon van is erről egy cikk: „Adatbázisunk karbantartása érdekében hosszú távon inaktív fiókokat is bezárhatunk. E-mailben értesítünk, ha megkezdjük az inaktív fiókod lezárásának folyamatát. Mivel a fiókot nem tudjuk visszaszerezni, ha már bezártuk, ezért javasoljuk, hogy csak akkor adj be kérelmet, ha teljesen biztos vagy benne, hogy be szeretnéd zárni a fiókodat.”

Ezért is probléma, hogy nem mindenki hajlamos Steamet használni (a Ubisoft inkább az Epic Games Store felé hajlik, de lassan ők is beadják a derekukat, ahogy az Activision Blizzard is), de ezért is ki kell mondani, hogy ez a sors vár ránk a csak digitális jövőben: egy képletes tollvonással eltörölnek minket.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu