Ubisoft-fióktörlés: ha vásároltunk, nem vagyunk érintettek!

Úgyhogy csak azok fiókja lehet veszélyben, akik az ingyenes játékokat beszerezték a francia kiadótól.

 

Néhány napja mi is írtunk arról, hogy a Ubisoft törölni fogja az inaktív fiókokat, de akkor még nem tisztázta a Yves Guillemot vezette cég, hogy pontosan milyen feltételek mellett lehet veszélyben a Ubisoft-fiókunk. Több feltétel van, amit figyelembe vesznek: a játékidő a fiók alkotása óta, a könyvtár, az inaktivitás hossza, és hogy van-e előfizetés a fiókon. A legfontosabb tényező az, hogy vásároltunk-e PC-s játékot: ha igen, a törlésben nem leszünk érintettek, és a fiók törlése előtt három emailt küld a kiadó, így 30 napon belül megmenthetjük azt.

Íme a Ubisoft magyarázata: „Már évek óta a GDPR követelményeinek (az adatmegőrzési időszak korlátozására vonatkozó 5. cikk (1) bekezdésének e) pontja) megfelelően hajtjuk végre a fiókok törlési folyamatát. Irányelveink összhangban vannak a jogi követelményekkel és az iparági szabványokkal. Ez az intézkedés egyben játékosaink csalás elleni védelmét is szolgálja. A fiókok törlése nagyon szigorú folyamatot követ. Ennek megfelelően a következő 4 kritériumot vesszük figyelembe, mielőtt egy fiókot törölnénk:

A fiók játéktevékenysége a létrehozása óta; a fiók [játék]könyvtára – a megvásárolt PC-s játékokat tartalmazó fiókok nem törölhetők; a fiók inaktivitásának időtartama, azaz az utolsó bejelentkezés az ökoszisztémánkba (beleértve a Ubisoft játékokat a Steamen és más platformokon) – a gyakorlatban a mai napig soha nem töröltünk olyan fiókokat, amelyek 4 évnél rövidebb ideje inaktívak voltak; a fiókhoz kötött aktív előfizetés megléte. Mindenesetre mielőtt a törlés végleges lenne, 30 napon belül három emailt küldünk a játékosnak, amelyben felajánljuk a fiókja visszaállítását. Ezenkívül, ha a felhasználó a 30 napos ablak alatt megpróbál bejelentkezni, automatikusan kap egy figyelmeztetést és egy linket a fiókja újraaktiválására.”

Szóval csak akkor lehet probléma, ha régebben ingyenesen szereztünk a Ubisofttól valami játékot, hasonlóan például az Epic Games Store kínálatához. De ettől függetlenül még érdemes figyelni az emailcímünket.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu