PlayStation 5: Elképesztő friss eladási adatok, de vajon a PlayStation 4-et sikerült már lehagyni?

A Sony legújabb konzolja, a PlayStation 5, nagy sikert aratott a piacon, de még nem tudta felülmúlni elődjét, a PlayStation 4-et. A PS5 eladásai elérte a 40 millió darabot világszerte, ami csak kicsivel marad el a PS4 hasonló időszakában elért 43 milliótól.

 

A Sony szerint a PS5 elérte a 40 milliós eladást, kissé lemaradva a PS4-től. A PS5 már támogatja az USB-n keresztül történő bővítőtárat, de ez csak PS4-es játékok lejátszására és PS5-ös játékok tárolására alkalmas A Sony Interactive Entertainment (SIE) azt állítja, hogy a PlayStation 5 eladásai világszerte elérték a 40 millió darabot.

A PS4 továbbra is a leggyorsabban eladott Sony-konzol, amely elérte a 40 millió darabos eladást, mivel állítólag két hónappal korábban érte el a mérföldkövet, bár nem szembesült ugyanazokkal a Coviddal kapcsolatos ellátási problémákkal, amelyek a PS5 lendületét fékezték.

„2020 novemberében mutattuk be a PlayStation 5-öt, és a világ egy furcsa és más helyen volt, mint amikor 2019-ben bejelentettük a konzolt” – mondta Jim Ryan, a SIE vezérigazgatója.

„A COVID okozta példátlan kihívások ellenére csapataink és partnereink szorgalmasan dolgoztak azon, hogy a PS5-öt időben leszállítsák. A világjárvány továbbra is ellenszéllel szembesültünk, és hónapokba telt, mire az ellátási láncok normalizálódtak, hogy rendelkezzünk a keresletet kielégítő készletekkel. Több hónapig, mint amennyire emlékezni szeretnék, folyamatosan köszönetet mondtunk a közösségünknek a türelmükért, miközben ezeken a problémákon dolgoztunk. De most már a PS5-készletek jól feltöltöttek, és látjuk, hogy a felhalmozott kereslet végre hozzájut a konzolhoz.”

A Sony nemrég jelentette be, hogy rekordszámú PlayStation-konzol eladását tervezi az aktuális pénzügyi évben.

A vállalat 25 millió PS5 konzolt kíván leszállítani a 2023-as pénzügyi év során (a 2024. március 31-én záruló 12 hónapos időszak). Ha ez sikerülne, megdöntené a 25 évvel ezelőtti konzoleladási rekordot, amelyet az eredeti PlayStation 22,6 millió darabos kiszállításával állítottak fel a 98-as pénzügyi évben.

A Sony a PS5 éves célját a FY2022-es pénzügyi év eredményeinek részeként hozta nyilvánosságra áprilisban.

Márciusban véget ért legutóbbi pénzügyi év negyedik negyedévében a vállalat 6,3 millió PS5 konzolt szállított le, és ezzel elérte a 38,3 millió darabos életciklus-értéket.

Ez a szám rekordot jelentett minden játékkonzol esetében egy naptári év első három hónapjában, és a PS4 minden idők csúcsának kétszerese volt ugyanebben az időszakban. A PS5 eladásainak legutóbbi lendületét jelentős árpromóciók is fokozták, és állítólag hamarosan bejelentik az ideiglenes 50 dolláros / 75 font / 75 eurós / 75 eurós árcsökkentést is az Egyesült Államokban és Európában.

A Sony talán megpróbálja kiüríteni a készleteket, mielőtt még az év folyamán egy új, levehető lemezmeghajtóval ellátott PS5 modell bevezetésére vonatkozó, meg nem erősített tervek megvalósulnának.

Forrás: Video Games Chronicle

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu