A Remnant 2 a Steam Decken egy figyelmeztető jel a Valve számára

A Remnant 2 gyenge teljesítménye a Steam Decken felveti a kérdést, hogy a Valve hogyan méri a játékok kompatibilitását a PC-s játékhozatal kézi konzolján.

 

A Remnant 2 a Steam Deck által ellenőrzött, állítja a Valve. A Soulslike lövöldözős játék frissen elnyert státuszának bejelentése a megjelenése előtt történt, és míg a Steam Deck tulajdonosok jogosan gondolták, hogy ez azt jelenti, hogy a játék jól fog futni a PC-s játékhozatal kézi konzolján, a valóság kicsit bonyolultabb.

A hordozható készülék tulajdonosai online fejezték ki elégedetlenségüket a Remnant 2 teljesítményével a játék friss megjelenése óta. Bár a Valve hitelesítette a játékot, siralmas teljesítménye néhány felhasználóban elveszíti a hitelesítési folyamat megbízhatóságába vetett hitet.

A YouTube csatorna, a Steam Deck Gaming teljes mértékben nem ért egyet a játék hitelesített státuszával. Miközben a játékot a hordozható készüléken játszották, nem csak olvashatatlan szöveget találtak, hanem a játék alapértelmezett beállításainak használata borzalmas eredményeket hozott létre. „Az alatt az 30fps, olyan grafikával, ami miatt hányingerem van, szerintem nem hitelesített státusz,” hirdették ki.

A saját tapasztalataink sem voltak túl eltérőek. Miközben próbáltuk futtatni a Remnant 2-t a Steam Decken, nehéz volt fenntartani a 30fps feletti képfrissítést natív felbontásban, és ráadásul szörnyen nézett ki. Még az olyan felbontásnövelők használatakor, mint az AMD FSR és az Intel XeSS, a képfrissítés még mindig csökkent. Ez nem az az élmény, amire egy hitelesített játéktól számítanál.

Ha a Steamen ‘hitelesített’ játékot látsz, ez azt kell jelentse, hogy a játék jól fut. Ahhoz, hogy először megkapják a nyilatkozatot, a játékoknak „teljesen működőképesnek” kell lennie, és az alapértelmezett grafikai beállításoknak megfelelően kell teljesíteniük. Ahogy most már tudjuk, ez a Remnant 2 esetében egyáltalán nem így van.

A Remnant 2 nem az első hitelesített játék, amely felvet kérdéseket. Míg a Last of Us Part One a Steam Deck által hitelesített, teljesítményét nagy mértékben bírálták. Ez nem egyedi a hitelesített játékoknál. Néhány legjobb anime játék, mint a Dragon Ball: Kakarot, kiválóan fut a Steam Decken. Mégis, a Namco Bandai cím hivatalos Steam oldala jelenleg ‘nem támogatott’-ként van feltüntetve, ami arra késztethet néhány embert, hogy figyelmen kívül hagyjon egy egyébként lenyűgöző játékot.

A Steam Deck HQ-ban már megnyitották a teret a kompatibilitási folyamat javításáról szóló vitákhoz, és ez valami, amivel mi is egyetértünk. A Steam Deck subreddit felhasználói is javasolták a különböző képfrissítési rátákhoz történő játék hitelesítésének hozzáadását, például „hitelesített 30fps-nél”. Bármilyen is legyen a megoldás, reméljük, hogy a Valve már keresi a módját a hitelesítési folyamat egyszerűsítésének.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu