A Baldur’s Gate 3 nem adja hozzá a rajongók által titkon remélt, egyedi osztályt

A Larian Studios egyik fejlesztője elárulta, hogy a Dungeons & Dragons egyik rajongók által kedvelt alosztálya nem került be a Baldur’s Gate 3 végleges változatába.

 

A Larian Studios megerősítette, hogy egyelőre „nem tervezik”, hogy a Baldur’s Gate 3-ba Gunslinger osztályt vagy lőfegyvereket adjanak. Bár a Gunslinger osztály beillesztése új játékstílusokat hozott volna a játékba, a játékosoknak egyelőre maradniuk kell a hagyományos fantasy archetípusoknál. A Gunslinger osztály hiánya ellenére a Baldur’s Gate 3 továbbra is széleskörű testreszabási lehetőségeket és elképesztő, 17 000 lehetséges befejezést kínál majd a játékosok számára.

Azok a játékosok, akik eddig abban reménykedtek, hogy a Baldur’s Gate 3 lehetővé teszi számukra, hogy egy pisztolypárral bővítsék arzenáljukat, talán újra kell gondolniuk a felszerelésüket, mivel a fejlesztő Larian Studios bejelentette, hogy jelenleg „nem tervezik”, hogy Gunslinger osztályt adjanak a játékhoz. Bár az RPG lehetővé teszi a játékosok számára, hogy karakterüket sokféleképpen testre szabják, ahogy azt a korai hozzáférésű játékos is szemléltette, aki a Baldur’s Gate 3-ban a Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves Doricját készítette el, úgy tűnik, a lőfegyverek egyelőre nincsenek terítéken.

A Baldur’s Gate 3-ról először a Google mára már megszűnt Stadia platformjának bemutatóján derült ki az E3 2019 során, hogy a Larian Studios veszi át az egykori BioWare-franchise irányítását. A Dungeons & Dragons táblás játék 5. kiadásának szabályain alapuló Baldur’s Gate 3 már a többéves korai hozzáférési időszak alatt sok játékostól kapott pozitív dicséretet PC-n. A Baldur’s Gate 3 az inspirációjául szolgáló asztali D&D-kampányokkal vetekedő hatalmas terjedelmével és léptékével a következő hetekben PC-n és PlayStation 5-ön megjelenő Baldur’s Gate 3 új mércét állíthat fel az RPG-játékok között.

Míg a játékosok számos különböző játszható faj és osztály közül választhatnak majd a Baldur’s Gate 3 megjelenésekor, egy osztályt nem választhatnak majd: a Gunslingert. Bár a legtöbb játékosnak valószínűleg a kardok és varázslatok jutnak eszébe, amikor a D&D-re gondol, a házi készítésű Gunslinger osztály az elmúlt években sok játékos számára népszerűvé vált. A Larian Studios szerint azonban a játékosok nem számíthatnak arra, hogy a Baldur’s Gate 3-ban egyhamar Gunslingerként játszhatnak. A stúdió a The Gamer-nek nyilatkozva elmondta: „Egyelőre nem tervezünk Gunslinger osztályt vagy lőfegyvereket hozzáadni”.

A Dungeons & Dragons tipikus fantasy jegyeit lőfegyverekkel kiegészítve a Gunslinger karakterek kreatív új játékstílusok előtt nyitnak kaput, és érdekes kiegészítői lehettek volna a Baldur’s Gate 3-nak. Bár a Larian Studios nyilatkozata a népszerű homebrew osztállyal kapcsolatban hagy némi mozgásteret arra, hogy a Gunslingereket a későbbiekben a játékba illesszék, a játékosoknak egyelőre be kell érniük azzal, hogy hagyományosabb fantasy archetípusokat kell felvenniük.

Bár a játékosok nem biztos, hogy egy Gunslinger bőrébe bújhatnak, amikor idén később feltöltik a Baldur’s Gate 3-at, a terjedelmes RPG elég testreszabási lehetőséget kínál ahhoz, hogy a legtöbb játékos elégedett legyen. És mivel a Baldur’s Gate 3-ban 17 000 lehetséges befejezést fedezhetünk fel, a játékosoknak rengeteg esélyük lesz arra, hogy a későbbi végigjátszások során megtalálják a tökéletes osztályt.

A Baldur’s Gate 3 augusztus 3-án jelenik meg PC-re és Mac-re, szeptember 6-án pedig PS5-re.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu