James Bond halála a Nincs idő meghalni végén egy futurisztikus 007 spin-offot vetít elő?

MOZI HÍREK – Daniel Craig James Bond karaktere a Nincs idő meghalni című filmben vesztette életét, de az utolsó jelenet sejtetett egy lehetséges 007-es spin-offot, ami a jövőben játszódik.

 

James Bond jövője talán bizonytalan, mert az új színészről kísérteties módon nincs új hír, de Daniel Craig utolsó jelenete a Nincs idő meghalni című filmben csendben előkészítette az utat egy 007-es spinoff számára, amely valóban a jövőben játszódik. Az Eon James Bond-filmjei mindig is játszottak a futurizmussal. Az 1964-es Aranyszemtől kezdve a sorozat egyre több és egyre furcsább kütyüt mutatott be, amelyek a kevésbé hihetőktől a szemtelenül nevetségesekig terjedtek. Általában minél közelebb kerülnek a James Bond-filmek a sci-fi felé, annál több visszhangot kapnak. A Moonraker szemérmetlen kísérlet volt a Csillagok háborúja-láz kihasználására, míg Brosnan láthatatlan autója arra kényszerítette Daniel Craig korszakát, hogy teljesen lecsupaszítsa a 007-es kütyüarzenálját.

Hogy mi következik, miután a Nincs idő meghalni lezárta Daniel Craig Bond-időszakát, még nem tudni. Miután az Amazon felvásárolta az MGM-et, és ezzel együtt a James Bond IP társtulajdonába került, a spekulációk szerint a 007-es is azt az utat fogja követni, mint számos más nagy franchise, és filmes és tévés spinoffokon keresztül fog bővülni. Az EON vezetői, Michael G. Wilson és Barbara Broccoli korábban ellenálltak a Bond-spinoffok gondolatának, de mivel oly sok nagy filmtulajdonos diverzifikálódik a streaming platformokon, és mivel a Prime Video jelenleg az Amazon egyik fő szempontja, előbb-utóbb elkerülhetetlen lehet valamilyen Bondhoz kapcsolódó spinoff. Szerencsére a Nincs idő meghalni lefektette az alapokat.

A Nincs idő meghalni bemutatta Mathilde Swannt, aki – kissé meglepő módon, figyelembe véve a 007-es hálószobai előéletét – a kém első hivatalos utódja a filmes kánonban. Miután Bond egy rakéta rossz végével találkozik, Léa Seydoux által alakított Madeleine Swann azzal zárja az utolsó fejezetet, hogy Mathilde-nak azt mondja: „Elmondok neked egy történetet egy férfiról. A neve Bond volt… James Bond.” Ez a megrendítő zárósor egy olyan fiatal lány képét idézi fel, aki a hős kém apjáról szóló történeteken és az általa végrehajtott akciódús tetteken nőtt fel – bár a fiatalabbak számára erősen szerkesztett változatban.

Ráadásul a Nincs idő meghalni egyik központi témája, hogy James Bond múltja visszatér és kísérti őt. Akár azért, mert arra törekszik, hogy utánozza azt a hőst, akiről édesanyja mesélt az esti mesékben, akár azért, mert James Bond lánya és egy magas rangú SPECTRE-ügynök unokája, biztosnak tűnik, hogy Mathilde Swann egy napon belép a kémek játékába, akár önként, akár nem. Az Amazon tartalmi agytrösztjei valószínűleg spinoff-potenciált szimatolnak a Nincs idő meghalni utolsó jelenetében – egy olyan történetben, amelyben James Bond felnőtt lánya ugyanabba a világba kerül, mint elhunyt apja.

 

Miért működne egy jövőben játszódó James Bond-spinoff?

 

Az ötlet legérdekesebb aspektusa azonban nem Mathilde kapcsolata a 007-hez és a SPECTRE-hez, hanem a futurisztikus időkeret. Mathilde Swann 5 éves a Nincs idő meghalni című filmben, amely nagyjából a 2020-as évek elején-közepén játszódik. Ahhoz, hogy a Bond lányának főszereplésével készült spin-off működjön, a lánynak 25-30 év körülinek kellene lennie, ami 2045 felé tolja az idősíkot. Tekintve, hogy Daniel Craig James Bond-filmjei már most is a technológia élvonalában szörfölnek, egy 2040-es évek közepén játszódó történet mindenféle futurisztikus kütyüvel, fejlett digitális fenyegetésekkel és egy vadul megváltozott társadalmi környezettel kecsegtetne.

Mathilde kémkalandja felismerhetetlen lenne, és az apjáéhoz képest sokkal spekulatívabban ábrázolná a világot. Annak ellenére, hogy a Mathilde Swann-spinoff idővonalát a többi James Bond-filmtől való megkülönböztetésre használná, okos módja lenne a népszerű Daniel Craig-film folytatásának is. Bármi is következzen, a Bond 26 szinte biztosan újraindítja a sorozatot, új szereplőgárdával, új hangvétellel és egy új 007-essel. Mathilde követése egy spinoffban azt jelentené, hogy fél lábbal Bond meglévő birodalmában maradnánk, így az Amazon mindkét világból a legjobbat fedezhetné fel.

A fő James Bond-franchise tovább haladhat új főszereplővel, és akár még vissza is tekerheti az idő kerekét, ha a Bond 26-os részt az 1960-as évekbe helyezi, ahogy Ian Fleming eredeti könyveiben. Ezzel párhuzamosan Mathilde Swann spinoffja a jövőbe viszi James Bond karakterét, és közvetlenebbül folytatja Daniel Craig örökségét. Két nagyon különböző kém egy fedél alatt lehetne, mindkettő filmtörténeti jelentőségű.

Forrás: Screenrant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu