Bocsánatot kért a Hasbro az Activisiontől a Transformers-játékok kapcsán

A játékfigurák gyártásával foglalkozó cég ugyanis korábban azt mondta, hogy az Activision Blizzard elvesztette a régebben kiadott játékait.

 

A Transformers franchise hazánkban is ismert a kilencvenes évek óta (akkoriban a képregényekkel is próbálkozott a Semic, de végül kifulladt a magyar nyelvű kiadása), viszont az Autobotok és az Álcák közötti harc a videojátékok tekintetében kissé ellapult mostanság, és az Xbox Game Passon sem nagyon találunk egyet sem az IP-ből. Emiatt a jogokat birtokló Hasbro egy kissé merész kommenttel nyilatkozott a Transformers Worldnek a Hasbro egyik csapattagja…

„Sajnos, úgy tűnik, az Activision nem tudja, milyen merevlemezeken vannak [a játékok] az épületükben. Amikor egy cég bekebelez egy másikat, a dolgok elvesznek, és ez nagyon frusztráló. Reméljük, hogy most, hogy az üzlet a Microsofttal és az Xbox-szal halad előre, átnézik az összes archívumot és minden merevlemezt, hogy megtalálják az egészet, mert ez egy egyszerű Game Pass-bővítés volna,” olvasható a nyilatkozatban.

Ez a komment akkora felhördülést keltett, hogy a Hasbrónak ismét a sajtó felé kellett nyúlnia, és a VGC beszámolt a cég közleményéről, amiben elnézést kért az Activision Blizzardtól: „Tisztáznánk, hogy a Transformers-játékok eltűnésére utaló megjegyzések tévedésből születtek. Elnézést kérünk az Activisiontől, és sajnáljuk a félreértést. Nagyszerű partnerek voltak, és várjuk a jövőbeni közös munkalehetőségeket.”

Melyik játékokról is van szó? A Transformers: Devastation, a Transformers: Fall of Cybertron, a Transformers: Rise of the Dark Spark, továbbá a Transformers: War for Cybertron érintett. Ezeket régebben mind az Activision adta ki, és valóban nincs lehetőség a digitális vásárlásra. Így aki ezekkel játszana, vagy a zsebébe nyúl, hogy egy lemezes példányt vásároljon, vagy marad a kalózkodás PC-n, ugyanis ebben az értelemben a warezolás igenis elfogadható alternatíva, hiszen ha egy olyan lemezt tesznek fel eBayre, amihez a Steam-kódot elhasználták, kizárólag így lehet játszani, és ezt nem nagyon lehet elítélni, hiszen nem lehet megvásárolni a kérdéses címeket!

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu