Blue Beetle: mit jelent a poszt-kredit jelenet a DCU számára?

MOZI HÍREK – A Blue Beetle már a mozikban van. Vajon a film poszt-kredit jelenetei a jövőjét sejtetik?

 

 

Blue Beetle az első karakter a megújult DCU-ban. A film Jamie Reyes bemutatkozását takarja, amelynek során azzá a hőssé válik, akinek lennie kell. A tétje kicsi, de a Reyes család kapcsolata lehetővé teszi, hogy a történet fényesen ragyogjon.

A Gods and Monsters világában a két poszt-kredit jelenet különböző ötleteket sejtet a folytatásra vonatkozóan. Az első jelenet a legfontosabb. A filmben Jenny Kord (Bruna Marquezine) mutatja be Jamie-nek a Blue Beetle örökségét. Jamie Jenny apjától, Ted Kordtól örökli a becenevet.

A film szerint Ted Kord évekkel ezelőtt eltűnt. Az ő eltűnése miatt vette át a nővére, a film főgonoszának számító Victoria Kord (Susan Sarandon) a cégét, a Kord Industries-t. Az első jelenetben a nézők a Bogárbarlangba térnek vissza, ahol a számítógépek kigyulladnak. Elkezdődik az Air Supply „All Out of Love” című számának lejátszása, és elkezd ugrálni. Egy statikus hang szólal meg, amely arra kéri azt, aki bekapcsolta, hogy adjon át egy üzenetet Jennynek.

A hang azt mondja: „Mondd meg Jennynek, hogy az apja még mindig szereti őt, és még mindig él”, majd megismétli: „Ted Kord él”. Ez a jelenet egy izgalmas jövőt sejtet Blue Beetle számára a DCU-ban.

 

Ted Kord bevezetheti a kulcsfontosságú karaktereket

 

A Blue Beetle nem sok kérdésre ad választ Ted Kord múltjával kapcsolatban. Bár ez Jamie története, ez nem jelenti azt, hogy Ted volt a kor egyedüli hőse. Együtt dolgozhatott ennek a világnak a hőseivel. Az ő Blue Beetle-jének mély múltja lehetett olyan karakterekkel, mint Batman, vagy olyan ismeretlenebb karakterekkel, mint a Hatóság. Ted eltűnése kapcsolódhatott bármelyik karakterrel közös küldetéshez. Bármi is volt ez a küldetés, az okozhatta az eltűnését.

A folytatásban Jamie és Jenny felfedezhetnék, hogy hol van Kord, és segítségre lenne szükségük, hogy megmentsék őt.

Ted Bogárbarlangjában nem biztos, hogy minden szükséges erőforrás rendelkezésre áll a munka elvégzéséhez. Lehet, hogy más városokba kell utazniuk, például Gothambe vagy Central Citybe. Ez lehetővé teheti, hogy Jamie összefusson a Flash-szel vagy akár magával Batmannel. Ők segíthetnének bevezetni Jamie-t a nagyobb univerzumba, és elmagyarázhatnák, hogy pontosan mi történt Teddel.

Ezzel párhuzamosan Jennynek is segíthetnének többet megtudni az apjáról. Ez két kulcsfontosságú módon is működne, hogy bővítse és megmagyarázza az univerzumot a közönségnek. Jamie többet tudhatna meg a többi jelenlegi hősről, míg Jenny megtudhatná, hogy az apja milyen jót tett a világban. E karakterek összekapcsolása klasszikus gonosztevőket is bemutathatna.

 

A második jelenet homályosabb

 

A második jelenet egy rövid rajzfilm, amelyben a mexikói szuperhős, El Chapulín Colorado szerepel. A jelenet egy viccre utal, amelyet Rudy Reyes (George Lopez) a film korábbi részében mond. Nem világos, hogy ez a jelenet csupán egy vicc volt-e, vagy egy másik DC-hős bemutatását ugrathatja. Egyesek szerint a karaktert furcsa választásnak tarthatják, hogy az univerzumba kerüljön. Ha mégis állandó szereplő lesz, akkor lehet, hogy helye lesz ebben az újonnan megújult DCU-ban.

Forrás: Collider

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu