Xbox Game Pass: legendás, szuper kritikákat kapott RTS érkezik a szolgáltatásra!

A díjnyertes stratégiai játék, amely 81-es összesített pontszámot kapott a Metacriticen, kevesebb mint két évvel a megjelenése után már az Xbox Game Pass-on is elérhető.

 

 

Az Age of Empires 4 konzolos portjai már elérhetők az Xbox Game Pass-on. A Relic Entertainment kritikusok által elismert RTS eredetileg PC-exkluzív volt. Egy évvel a 2021 végi debütálás után a Microsoft megerősítette, hogy a játék 2023-ban Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re is eljut. Azonban anélkül, hogy konkrét megjelenési dátumot vállalt volna a konzolportok tekintetében.

A játékóriás a Gamescom legutóbbi iterációját arra használta fel, hogy felfedje az Age of Empires 4 konzolos verzióját, amely az Xbox Game Pass-on keresztül is elérhetővé vált!

A Microsoft előfizetői hozzáférhetnek a sikeres valós idejű stratégia Anniversary Editionjéhez. Ez az alapjátékhoz képest számos figyelemre méltó fejlesztést tartalmaz. Az Age of Empires 4 Anniversary Edition többek között több achievementet, nyolc további pályát, néhány extra biomot, valamint két új civilizációt, a maliakat és az oszmánokat tartalmazza.

Az Age of Empires 4 konzolos és PC-s verziója között az egyik jelentős különbség, hogy az Xbox portok egy alapos oktatórendszert tartalmaznak. Ez a játékosokat az új gamepad vezérlési rendszerrel hivatott megismertetni. A Microsoft konzoljainak utolsó két generációja támogatja a PC-s perifériákat is. Ám egyelőre nem világos, hogy az RTS Xbox-változatai valóban játszhatók-e billentyűzet-egér kombóval. Ettől eltekintve az Age of Empires 4 Xbox-konzolos portjai a jelek szerint megegyeznek a PC-s eredetivel.

Ami magát a játékot illeti, úgy tűnik, megérte a 16 éves várakozás az ikonikus franchise utolsó két számozott része között, amire utal az a tény, hogy az Age of Empires 4-et a 2021-es megjelenést követően szinte általános kritikai elismerés és rajongói rajongás fogadta.

A játék PC-s verziója jelenleg 81-es összesített pontszámmal büszkélkedhet a Metacritic-en. Ráadásul a Steamen több mint 40 000 játékos értékelése alapján „nagyon pozitív” felhasználói értékelésekkel rendelkezik. Az Age of Empires 4 a The Game Awards 2021 díjátadón a legjobb szim/stratégiai játék díját is magához ragadta.

Nem az Age of Empires 4 az egyetlen kritikusok által elismert stratégiai játék, amelyet a Microsoft augusztus 22-én előfizetéses szolgáltatásához csatolt. Néhány órával ezelőtt az Xbox Game Pass egy másik ilyen meglepetésszerű kiegészítést kapott a Sega fordulóalapú 4X-játékának, a Humankindnak a formájában. Az Age of Empires 4-hez hasonlóan a Humankind is PC-exkluzívként töltötte az elmúlt két évet, mielőtt az Xbox-konzolokra került volna.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu