Hivatalos: az Age of Empires 2: Definitive Edition és az Age of Empires 4 is érkezik Xboxra!

A Microsoft és a World’s Edge megerősítette, hogy az Age of Empires 2: Definitive Edition és az Age of Empires 4 jövőre érkezik Xboxra.

 

 

A Microsoft megerősítette, hogy 2023 folyamán több Age of Empires játék is érkezik Xboxra. A tervek szerint az Age of Empires 2: Definitive Edition és az Age of Empires 4 mindenképp. A Microsoft leányvállalatától, a World’s Edge-től származó valós idejű stratégiai franchise az egyik legkorábbi sikeres RTS franchise volt. Az első játék még 1997-ben jelent meg. A rajongók már régóta kérik, hogy a stratégiai játékokat Xboxra is hozzák el. Most a Microsoft hivatalosan is megerősítette, hogy a franchise végre megteszi az ugrást a konzolra.

A World’s Edge Customer Voice igazgatója, Emma Bridle kedd reggel hivatalosan is elárulta, hogy az Age of Empires 2: Definitive Edition és az Age of Empires 4 Xboxra érkezik.

Az Age of Empires 2: Definitive Edition megjelenési dátumát 2023. január 31-re tették. A 4. rész pedig a tervek szerint szintén jövőre érkezik Xboxra. Bridle azt is bejelentette, hogy az Xbox-változatok kompatibilisek lesznek az egér- és billentyűzetvezérléssel. Így aztán alkalmasok lesznek a PC-s változattal cross-platform játékra. A hírek szerint a játékok az Xbox Cloud Gaming platformon is megjelennek majd.

Az Age of Empires 2: Definitive Edition 2019 novemberében jött ki a klasszikus PC-s stratégiai játék felújított változataként. Az Age of Empires 2 a sorozat legnépszerűbb játékai között áll. Az 1999-es stratégiai játék a mai napig kultikus rajongótáborral rendelkezik. A modderek körében is népszerű játék. A rajongók olyan felkapott (és stílusidegen) játékok alapján készítettek kampányokat, mint a Doom.

A franchise legújabb darabja, az Age of Empires 4 tavaly év végén jelent meg, és a kritikusok elismeréssel fogadták. A rajongók is leginkább dicsérték a játékot. A legpozitívabb fogadtatásban részesült területek között a civilizációk sokszínűségét szokták kiemelni. Az Age of Empires 4 tavaly díjátadói sikert is aratott: a 2021-es Game Awards-on elnyerte a legjobb szimulátoros/stratégiai játék díját.

Az Age of Empires 2: Definitive Edition és az Age of Empires 4 a franchise számára újdonságot jelent, hiszen az Age of Empires először jelenik meg Xbox konzolokra.

Annak ellenére, hogy a játékokat a Microsoft adja ki, az Age of Empires játékok még sosem jelentek meg a kiadó otthoni konzolján. A franchise életének nagy részében kizárólag PC-n maradt, és csak néhány mellékág, mint például az Age of Empires: The Age of Kings címmel jelent meg PS2-re és Nintendo DS-re. Az Age of Empires Xboxra való érkezése egy új, jelentős lépést jelent az ikonikus stratégiai játék számára.

Forrás: Microsoft

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu