Starfield: drága hajó ingyen; okosabb harci AI – íme pár tipp és trükk! [VIDEO]

Bár a Starfield-ben sokféleképpen lehet hajóhoz jutni, ha tudod, hogyan használd ki a lehetőséget, már korán szert tehetsz egy szuper példányra.

 

 

A csillaghajók a Starfield-ben a játék legdrágább eszközei közé tartoznak. Egy streamernek sikerült kitalálnia, hogyan tud egy meglepően egyszerű módszerrel több mint 150 000 kreditet érő, nagy teljesítményű hajót kommandírozni. Persze, a semmiből építeni egy hajót szintén kifizetődő élmény. Ám nem baj, ha időnként rövidebb utat választunk, különösen, ha az említett rövidítéssel szerzett alkatrészek a játékos következő csillaghajójának építésébe kerülnek.

A korábbi Bethesda-címekkel ellentétben a Starfield-ben a hajó fejlesztése ugyanolyan fontos, mint a fegyverek és a páncélzat fejlesztése.

A streamer Blue Thunder megosztott egy egyszerű módszert, amellyel a játékosok már korán, személyes költségek nélkül szerezhetnek egy erős csatahajót. Ehhez gravitációs ugrást kell végrehajtani a Cheyenne rendszerbe, ahol a Freestar Collective fővárosa, Akila található. Bár a Freestar Collective egy izgalmas frakció a Starfield-ben minden törekvő törvényen kívüli vagy űrcsirkefogó számára, a cél ebben az esetben Wellish, Montara egyik holdja. Az elhagyott bionikai laboratóriumának közelében landolva a Starfield játékosai egy olyan eseményt indíthatnak el, amelynek során egy hajó a felszínt a fejük fölött repülve hagyja el, mielőtt egy második kalózhajó landolna ugyanabban az irányban a közelben.

A játékosoknak erre a kalózhajóra kell figyelniük, mivel a siker kulcsa, ha úgy közelítjük meg, hogy a kalózok ne vegyék észre. Ha a hajóra való felszállás előtt kilépsz a lopakodásból, akkor a hajó elhagyja a felszínt, és a játékosok végül üres kézzel fognak feljönni.

Miután az egész legénységet likvidálták, a Starfield játékosok átülhetnek a pilótaülésbe, kifizethetnek egy csekély összeget, hogy a nevükre regisztrálják a hajót, és élvezhetik a teljesen felszerelt fegyvertár előnyeit egy erős új hajó tetején.

Ennek a módszernek fontos kikötése, hogy egy véletlenszerű eseményre támaszkodik. Ez ugyan azt jelenti, hogy a játékosoknak nem feltétlenül kell egy helyszínre támaszkodniuk a csillaghajó megszerzéséhez. Ám arra sincs garancia, hogy a hajó Wellishen fog spawnolni. Szerencsére a Starfieldben a bolygók felmérésének ügye rengeteg okot ad a Settled Systems felfedezésére, és a játékosok előbb-utóbb biztosan találkoznak az eseménnyel.

 

 

Starfield

 

 

Okosabb AI? Modolásra fel!

 

Egy nemrég megjelent Starfield mod azt ígéri, hogy jelentősen átdolgozza a játék mesterséges intelligenciáját, így az okosabb lesz a harcban és reálisabb a lopakodás során.

Ez a mod az Experimental Combat and Stealth AI Overhauls nevet viseli. Készítője a Nexus Mods felhasználója, NickMillion. Ő egy veterán modder, aki leginkább több népszerű Mount and Blade 2: Bannerlord mod szerzőjeként ismert. Ezek együttesen több mint 300 000 letöltéssel büszkélkedhetnek.

A fejlesztő legújabb projektje tucatnyi módosítást vezet be a Starfield AI-n, hogy az ellenségek okosabbak legyenek a harcban, lehetővé téve számukra, hogy fedezéket használjanak és csoportos taktikát alkalmazzanak, hogy kihasználják a játékos és társaik számbeli előnyét.

A módosítások a baráti karakterekre is vonatkoznak. Így hasznosabbá teszik őket a harcban, és minimalizálják annak valószínűségét, hogy a Starfield NPC mentési kísérletek tragikomikus kimenetelűek legyenek. NickMillion modja, amely jelenleg az 1.4-es verziónál tart, a játék mesterséges intelligenciáját is reálisabbá teszi a lopakodós szakaszok során. Leginkább azáltal, hogy az ellenségeknek tényleges tárgyállandóságot ad. Ez megakadályozza, hogy másodperceken belül lefújják a játékos keresését egy nem halálos golyó elfogyasztása után. Ahogy azt is, hogy fel se tűnjön nekik, amint barátaik holtan hullanak körülöttük.

A modban szereplő módosítások egy utolsó kategóriája jelentősen növeli a fegyverek sebzését, miközben csökkenti a HP-bónuszt, amelyet a főhős és az összes többi karakter kap a szintlépésből.

Ezek a változtatások következésképpen könyörtelenebbé és valósághűbbé teszik a harcot. Ugyanis megakadályozzák, hogy a játék magasabb szinteken az ellenséget és a főhőst golyószivaccsá változtassa. A Starfield csak szintlépéskor számítja újra a főszereplő életerő-állományát. A HP módosítások főszereplőre vonatkozó része csak akkor lép életbe, ha a játékos a mod telepítésével a következő szintre lép. Hasonlóképpen, a mentett változtatások visszaállításához a modot kell eltávolítani, és újra szintet lépni.

Ahogy a játék meglévő modválasztékának többségénél, úgy ennek a módosításnak a használata is megállítja az achievementek előrehaladását. Ezt azonban elég könnyű kijavítani. Az online közösség már több olyan modot is kiadott, amely újra aktiválja a Starfield achievementeket.

Forrás: YouTube, NickMillion / NexusMods

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu