Resident Evil: Village: kitűzte a Capcom és az Apple a port rajtját

Miközben a Resident Evil 4 Remake „almás” portja nem rendelkezik megjelenési dátummal, a Resident Evil 8 igen.

 

A Capcom közölte, hogy a Resident Evil: Village iPhone-os és iPados verziója október 30-án fog megjelenni. Az alapjátékért 4990 yent (kb. 12300 forintot) kér a japán cég, míg a Winters’ Expansion 2000 yen (kb. 5 ezer forint) lesz. A játék applikációját ingyen le lehet tölteni majd az Apple App Store-ról, ugyanis az elejét ingyenesen játszhatjuk majd. Ne feledjük, hogy egy iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPad Air, vagy iPad Pro fog kelleni a játékhoz (minimum M1-es chip szükséges, de a bejelentéskor még az A17 Pro chipet említette az Apple).

A Resident Evil 4 Remake még nem rendelkezik pontos megjelenési dátummal: itt továbbra is a 2023-as megjelenés a hivatalos. Itt is iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPad és Mac kell, ha abban minimum egy M1-es chipet találhatunk. Az árazás viszont már ismert: ezért 7990 yent kérnek (kb. 19700 forintot), és a héten megjelent Separate Ways DLC-ért 1000 yent (kb. 2500 forintot) kell fizetni. A Resident Evil: Village-ben látott megoldást használják Leon felújított európai (spanyol… látván a Ganadosok nyelvhasználatát) túrájában. A játék elejét itt is ingyenesen játszhatjuk, ám a többi tartalomért már a zsebünkbe kell nyúlni.

Ez a megoldás korrekt, hiszen így le lehet tesztelni, hogy miképp fut a Capcom két játéka az Apple készülékein, másrészt pedig megnézhetjük, hogy a kezelhetőség mennyire esik kézre, ha nem kontrollert használunk (ugyanis az Apple Wonderlust közvetítése során csendben felbukkant a Sony kontrollere, a DualSense is!). Így nincsen felesleges pénzkidobás, ha nem tudnánk jól kezelni a Capcom játékait.

Kíváncsiak leszünk rá, hogy ezeken túl miképp fut majd az Assassin’s Creed: Mirage, illetve a Death Stranding Director’s Cut, ugyanis az Apple ezeket is bejelentette a Ubisofttal és a Kojima Productionsszel közösen.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu