Phil Spencer: „Emelnünk kell az Xbox Game Pass árát!”

Az Xbox-vezér szerint nem volt más lehetőségük az előfizetéses szolgáltatással kapcsolatban, és arra is utalt, hogy további japán játékok készülnek.

 

Egy japán publikáció, a Game Watch interjút közölt Phil Spencerrel, mivel a héten tartják a Tokyo Game Show-t, és a Microsoft is az előadók között volt, így nem csoda, hogy kilátogatott Japánba. Szerinte a Starfield miatt az Xbox Game Pass jól teljesít, és a nemsokára megjelenő Forza Motorsporttal elérheti a Microsoft, hogy folyamatosan nagyobb játékok jelenjenek meg a szolgáltatáson, amelynek árát viszont meg kellett emelni, és ez még megismétlődhet:

„Először is mindig szeretnénk lehetőséget adni nektek arra, hogy miképp építed fel a játékkönyvtárodat. Előfizethetsz a Game Passra és játszhatsz, vagy megvásárolhatod a játékot. Jelenleg több millió felhasználó fizetett elő az Xbox Game Passra, és sokan közülük elégedettek a használatával. Bár a fő alapfeltevés az, hogy több értéket nyújtson, szerintem elkerülhetetlen, hogy az ára jövőben emelkedni fog. Nemrégiben egyszer már emeltük az árainkat, de a döntést alapos mérlegelés után hoztuk meg. Fontosnak tartjuk, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtsunk, amelyekről elismerik, hogy megfelelő értéket képviselnek, még akkor is, ha az árak emelkednek,” mondta Spencer.

Június végén közölte a Microsoft, hogy a konzolos havidíj 10 helyett 11 dollár, az Ultimate előfizetésé pedig 15-ről 17 dollárra nőtt, szóval ez még megismétlődhet. Spencer szerint a Starfield frissítése alapvető lesz az előfizetők megtartásában, és erre törekszik éppen a játékot megvalósító Bethesda Game Studios. Később viszont arról is szó volt, hogy további japán stúdiókkal működik együtt a Microsoft, hogy Xboxra jelenjenek meg a gyakran még be sem jelentett játékok:

„Idén kiadtuk a Hi-Fi Rushot. Bár ez inkább egy kis mű volt, mint egy olyan mestermű, mint a Blue Dragon’, mégis magas színvonalú munka. A japán játékkészítők is a Microsoft Game Studios részei, és bár vannak olyan címek, amelyeket még nem lehet bejelenteni, japán gyártókkal együtt dolgozunk új játékok fejlesztésén. A fejlesztői környezet egyre bővül, beleértve a first-party és a third-party játékokat is, így azt hiszem, a jövőben még több japán cím megjelenésére számíthatunk,” tette hozzá Spencer.

Reméljük, hogy a minőségre nem lesz panasz.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu