Phil Spencer visszahozná a MechAssaultot [VIDEO]

Az Xbox-vezér foglalkozna az IP-vel, ami anno, az eredeti Xboxon az Xbox Live egyik úttörő címe volt.

 

A Tokyo Game Show-n kinn volt Phil Spencer is, akit tegnap már idéztünk (nem kizárt, hogy újra emelniük kell az Xbox Game Pass előfizetések árát, holott nemrég már megtette ezt a redmondi cég), de egy másik interjúban egy lényegretörő kérdést kapott. Melyik az a franchise, amit a Microsoft adott ki, és ő feltámasztaná? A videóban így válaszolt: „Mindig is szerettem volna, ha visszamegyünk és újra átnézzük a MechAssault, MechWarrior terét. Szerintem sok mindent megtehetnénk. Annyi minden van abban az egész franchise-ban, ami valamilyen módon megelőzte a korát, és jó lenne visszamenni és újra megnézni. Ma még nincs tervünk, szóval nem szivárogtatunk ki semmit…”

Később aztán a Twitteren is írt, és itt reflektált az FTC vs. Microsoft közötti eljárásban érintett dokumentumok internetre történő eljutásában: „Ha már a kiszivárogtatásoknál tartunk, láttuk a régi emailek és dokumentumok körüli beszélgetéseket. Nehéz látni, hogy csapatunk munkáját ilyen módon osztják meg, mert annyi minden változott, és annyi minden van, ami miatt most és a jövőben is izgatottnak kell lennünk. A valódi terveket akkor fogjuk megosztani, amikor készen állunk rá.”

A MechAssault 2002-ben jelent meg az első Xbox konzolra, úgyhogy tényleg egy korai játékról beszélhetünk. Egyike volt az első címeknek, amik támogatták az Xbox Live online többjátékos módot. Akkoriban a konzolos multiplayer még erősen gyerekcipőben járt, és a Sony nem is rendelkezett a PlayStation Networkhöz hasonló rendszerrel. A játékot a Day 1 Studios fejlesztette. A csapat később új nevet kapott (Wargaming Chicago-Baltimore), és azóta a World of Tanks franchise-on dolgozik.

Szóval vannak ötletei, de az a kérdés, hogy a MechAssault IP-jével mihez kezdhet a Microsoft, hiszen a BattleTech univerzumban játszódik a két MechAssault (2004. december 28-án, eléggé szokatlan időpontban adták ki a folytatást, a MechAssault 2: Lone Wolfot), de a játékkiadási jogok továbbra is náluk vannak…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu