Komoly kihívót kaphat hamarosan a The Sims 5?!

Az idén bejelentett Life By You egy közelgő életszimulációs játék, amely a The Sims 5 ellenfele lehet.

 

 

Akik már nagyon várják a The Sims 5-öt, azoknak érdemes lehet szemmel tartaniuk a Life By You-t. Ez egy hamarosan megjelenő életszimulációs játék, amely egyértelműen az EA legkelendőbb franchise-ából merít ihletet. A Life By You egy érettebb, részletesebb és korszerűbb megközelítést kínál a The Sims által meghatározott keretrendszerhez képest. Így új lehetőségeket kínál a life-sim rajongóknak és a műfaj újonnan érkezőknek egyaránt.

A Life By You-t a Paradox Interactive adja ki, egy cég, amelynek portfóliójában olyan kultikus klasszikus játékok találhatók, mint a Cities: Skylines és az Europa Universalis franchise.

A Paradox Interactive pedigréje, valamint a játék trailerei és bemutatói által prezenetált lenyűgöző és elbűvölő játékmenet hozzájárult ahhoz, hogy a Life By You-t egyre jobban várják. Bár egykoron elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy játék kihívója legyen a The Simsnek, mint az életszimulációs műfaj vezetőjének, a The Sims 5-re való hosszú várakozás, valamint az életszimulációs műfaj robbanásszerű fejlődése az olyan játékokkal, mint a Stardew Valley, megnyitotta az utat egy közvetlenebb The Sims-konkurens előtt. Úgy tűnik, hogy a Life By You pontosan ez lehet.

 

 

Life By You

 

 

Miért lehet a Life By You kihívója a The Sims 5-nek?

 

A The Sims 4 2014-ben jelent meg. Azóta bár számos értékes bővítést kapott, az alapjáték többnyire változatlan maradt. A sorozat sok rajongója még mindig elégedett a nyitott, kreatív játékmenettel. Mások azonban talán valami újdonságra vágynak. Azoknak a játékosoknak, akiket érdekel az életszimulációs műfaj újragondolása, de nem érdekli őket az olyan extrémebb címek, mint az Animal Crossing, a Life By You ígéretes alternatívája lehet a The Sims 5-nek.

Bár a játékosok a Life By You minőségéről csak a jövő évben kezdődő korai hozzáférési időszak kezdetéig tudhatnak igazán, az eddig mutatottak ígéretesnek tűnnek.

Rögtön szembetűnőek a The Sims-szel való párhuzamok. Hiszen a játékosok számos különböző karaktert irányítanak, némelyikük saját, némelyikük előre meghatározott, és olyan feladatokon vezetik őket, amelyek lehetnek hétköznapiak vagy életet megváltoztatóak. Még a megjelenítés és a felhasználói felület számos eleme is félreérthetetlenül Sims-inspirált. A Life By You azonban más tekintetben eltér a Sims formulájától.

A Life By You legjelentősebb különbsége a méretben és a részletekre való odafigyelésben rejlik. Ahelyett, hogy csak néhány kiválasztott karaktert irányítanánk, a Life By You játékosai a játék minden egyes NPC-je felett rendelkezni fognak. A Life By You betöltőképernyők nélkül szimulálja minden egyes karakter életének minden egyes másodpercét. Ez a folyamat a játékban jóval több mint hetven évig is eltarthat. A hatalmas terjedelem technikai szempontból hihetetlenül ambiciózus. Ám a játékos számára is rengeteg lehetőséget rejt magában. Elméletileg végtelen számú lehetőséget hangszerelhetnek, figyelhetnek és befolyásolhatnak egyéni karaktereik és NPC-ik számára. A Life By You egyéb jellemzői, mint például a teljes értékű párbeszédek a közelítő beszélgetések helyett, szintén az elmélyülés és a valósághűség érzését szolgálják.

Érdemes megjegyezni, hogy Rod Humble, a The Sims 2 és a The Sims 3 felelőse vezeti a Life By You fejlesztését.

Valószínű, hogy Humble célja az lesz, hogy javítson azokon a hiányosságokon, vagy elszalasztott lehetőségeken, amelyeket a The Sims fejlesztését felügyelő időszakában hiányosságoknak vagy kihagyott lehetőségeknek vélt. Ez segíthet a Life By You-nak javítani a The Sims formuláján. A játék egy magas szintű The Sims fejlesztő tapasztalataiból merít. Ez a rálátás a fejlesztők ambícióival és az elmúlt kilenc év hardveres újításaival kombinálva egy olyan játékot szülhet, amely esélyes arra, hogy a The Sims 5-öt a life-sim műfaj vezetőjeként fenyegesse. Hamarosan kiderül talán, hogy a Life By You mennyit tud javítani elődjén.

Forrás: Paradox

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu