Szemet vetett az Electronic Artsra a Disney?

Talán erről beszélt az ex-PlayStation-vezető Shawn Layden: több olyan, alapból nem a játékiparban tevékenykedő cég akarja megvetni a lábát, akiktől tartani kell…

 

Tény, hogy a Disney már több évtizede több IP-jével is megfordult itt-ott egy játékadaptációval, később pedig a Marvel és a Star Wars kapcsán nagyobb lendületet vett a játékiparban, viszont ettől függetlenül nem nagyon láttuk az egérbirodalmat játékokat fejleszteni ÉS kiadni. Inkább kilicenszelik az IP-iket (ezért is támasztották fel a LucasFilm Games-et, amivel megszűnt a Disney-EA Star Wars-exkluzivitás is), néha jó eredményekkel (Marvel’s Spider-Man), néha pedig nem (Marvel’s Avengers…).

A Bloomberg arról számolt be, hogy miképp küszködik mostanában a Disney, és Bob Iger, a cég visszatérő vezérigazgatója azt a feladatot kapta, hogy jó útra terelje a világszerte ismert konglomerátumot, és néhány helyettese már arról beszél, hogy a játékiparban is meg kellene vetni a lábukat úgy, hogy egy nagyobb kiadót felvásárolnának.

Iger helyettesei szerint így jelentős átalakuláson eshet át a Disney, és még a kiadót is megemlítették: az Electronic Artsról van szó, de Iger nem akar álláspontot foglalni az ügyben! (Bele sem merünk gondolni: mennyire hülyén festene, hogy a Codemasters kapcsán a Disney birtokában lenne az F1 licensz?!) Az Electronic Arts logikus, hiszen több Star Wars-játék készült és készül náluk, továbbá a Marvel licenszeit is használja a kiadó (Fekete Párduc, Vasember, de a Respawn is dolgozik egy lövöldözős Star Wars-játékon). A Disney-é az ESPN sportcsatorna is, így például a Madden NFL játékokban komolyabban is használhatják az amúgy a már alkalmazott licencet.

Tavaly már hallottunk pletykákat arról, hogy az Electronic Arts nyíltan keres egy másik céget, ami felvásárolhatja azt, és a Disney-vel való egyesülést izgalmasnak tekinti. Persze ez nem nevezhető hivatalos információnak, így lehet, hogy Iger végül elveti a helyettesei elképzelését. Ha mégis árajánlatot kap az Andrew Wilson vezette kiadó, meg kell kérdeznünk: a Disney képes lesz-e játékkiadóként is sikeres lenni?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu