Az Emdoor handheld PC-je eltérő hardverrel bír: alternatíva a piacon

TECH HÍREK – Az Emdoor megoldása más utat jár az eddig bemutatott, bejelentett készülékekhez képest. Maga a cég felbukkanása ezen a piacon is érdekesen hangzik…

 

Az Emdoor főleg ipari készülékeket gyárt, így olyan laptopokat készít, amik bírják a gyűrődést, ugyanis direkt erősre tervezték, így nem megy tönkre, ha esetleg leejtenénk. Most viszont ők is beszállnak a handheld PC-k piacára. Ezt a Twitteren @harukaze5719 fedezte fel. A készülék 8″-os kijelzőjű (tehát kicsivel nagyobb mint 20 centis), 1920×1200 felbontást tud, akár 32 GB LPDDR5X memóriát pakolhatunk bele, és az M.2-es csatlakozón keresztül maximum 2 TB-s tárhelyet csatlakoztathatunk rá. De nem ezek a specifikációk teszik egyedivé.

Eddig nem véletlenül írtuk, hogy milyen APU (egy áramkörön processzor és grafikus chip) van benne, ugyanis eddig többnyire azt láthattuk, hogy az AMD megoldását választják: a Steam Deck egy egyedi AMD-s megoldással rendelkezik, az Asus ROG Ally-ban egy Z1 vagy Z1 Extreme APU van (egyedi Ryzen 7 7840U), satöbbi. Csakhogy az EM-GP080MTL (ez a név gyenge, ne is tagadjuk) ezekkel szemben egy Intel Meteor Lake alapú opciót választott! Ez az Intel következő CPU architektúrája a hordozható készülékeknek, XeSS felskálázással.

A 20-35W-os Meteor Lake-H processzor egy, azóta priváttá állított videóban 1358 MHz-s órajelet mutatott fel, míg a GPU, az Arc Graphics 5 3058-at, de ezeket állítani lehet. Ha ebben a fogyasztási kategóriában maradunk, a jelenlegi megoldás a Raptor Lake-U lenne, ahol a P-magok 1800 MHz-n futnak, de a GPU bennük maximum 1300-on, szóval a Meteor Lake generáció sokkal nagyobb sebességet adhat a grafikus chipnek… A program a videóban 5W-os fogyasztást mutatott, de a Meteor Lake-H minimum 20W-os fogyasztása nagyobb a Steam Deck maximumánál (15W). Ha nagyobb teljesítményű a GPU, az Emdoor akkumulátora gyorsan lemerülhet.

Szóval az Emdoor készüléke ígéretes, de kár, hogy nem láthatjuk már a videót róla… úgyhogy addig nem láthatjuk működés közben az Inteles handheld PC-t!

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu