Star Wars: Dark Forces Remaster: nem valami szerencsés időpontban jön

A Nightdive Studios munkája ugyanis egy nappal előzi meg 2024 egyik legnagyobbnak ígérkező játékának megjelenését. Ebből adódóan pedig még lehet ide-oda tologatás a naptáron, de talán ezúttal nem lesz erről szó…

 

A Star Wars: Dark Forcesre nem is biztos, hogy sokan emlékeznek, ugyanis nem valami pár éve megjelent játékról van szó, hiszen 1995. február 28-án jelent meg a belső nézetes lövöldözős játék MS-DOS-ra, de aztán PS1 portot is kapott, igaz, erre 1996. november 30-áig kellett várni. Mivel a Nightdive Studios pont az ilyen 90-es évekbeli játékokra szakosodott a felújításaival (amelyhez mindig a saját engine-jét, a KEX-et alkalmazza), megtalálta a zsák a foltját.

A Star Wars: Dark Forces anno magasra tette a lécet az első személyű lövöldözős játékokban, jelentős mértékű mozgást és interaktivitást, a tárgyak és power-upok nagy választékát, valamint magával ragadó környezetet kínálva a játékosoknak. Ez volt az első FPS az IP-ben. A játékosok Kyle Katarn, a Galaktikus Birodalomból átállt zsoldos szerepét öltik magukra. Katarn csatlakozik a Lázadó Szövetség titkos műveleti részlegéhez, amelynek feladata a Galaktikus Birodalomba való beszivárgás, ahol felfedezi a titkos Dark Trooper Projectet. A birodalmi harci droidok és erősen páncélozott rohamosztagosok e hatalmas új sorozatának kifejlesztése a Birodalom galaxis feletti hatalmának megerősítését jelenti, hacsak Katarn és a Lázadó Szövetség nem avatkozik közbe.

A remasterben mind a 14 eredeti pálya ott lesz a Star Wars ismert világaival és nagyobb hajóival. Ugorhatunk, guggolhatunk, mászhatunk, illetve puzzle-ket is megoldhatunk, és gyakran nézhetünk a PDA-nkra, ami az inventory-t, a térképet, illetve a küldetés feladatait tartalmazza. A harcokhoz tíz fegyvert használhatunk húsz ellenfél-típus ellen (ne felejtsük, 1995-ről van szó…). A játékot akár 4K felbontásban és 120 FPS-sel is játszhatjuk (nem mindegyik platformon, de ez érthető), és a fejlett 3D-s renderelés a megvilágítást és a környezetbeli hatásokat javítja. A modern kontrollertámogatás fegyverkereket és vibrációt biztosít, de a giroszkóp is alkalmazható lesz (értelemszerűen sem mindenhol). Többféle powerup lesz (életerő, pajzs, fegyverek, lőszer), de az öklünket, a taposóaknákat és a hődetonátorokat is használhatjuk.

A Star Wars: Dark Forces Remaster február 28-án jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Steam), PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve Nintendo Switch-re. Tehát évfordulós megjelenést kapott… ám egy napra rá érkezik a Final Fantasy VII Rebirth PlayStation 5-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu