Egy új Constantine 2 hír erősíti meg, hogy a rajongók vágya teljesülni fog

A Constantine 2 tervei teljesítik Francis Lawrence rendező eredeti tervét az első filmmel kapcsolatban, de vajon miért tart ilyen sokáig a Keanu Reeves-féle folytatás készítése?

 

Keanu Reeves Constantine 2. része új frissítést kapott, miután oly sokáig tartottak minket bizonytalanságban a DC-projekttel kapcsolatban. Az állítólagos folytatás lehetséges nézettségéről és tartalmáról is érkezett egy teaser.

Constantine egy DC Vertigo képregény kiadvány hőse, amely egy évtizedig szóló sorozatban olvashattuk Hellblazer címmel, de maga Constantine más képregényekben is „vendégszerepelt”. 2005-ben készült el a nagyjátékfilmes adaptáció, amelynek főszerepében Keanu Reeves alakította John Constantine-t, a magabiztos férfit és a sötét mágiák cinikus szakértőjét. A természetfeletti horrorral fűszerezett film vegyes kritikákat kapott, de hamar kultikus rajongótáborra tett szert a nézők körében, és a kasszasikereknél megháromszorozta a gyártási költségvetését. Reeves a maga részéről úgy tűnt, hogy élvezte az élményt, és úgy nyilatkozott, hogy szívesen szerepelne egy Constantine folytatásban.

Készült egyébként azóta egy Constantine tévésorozat is, az Assassin’s Creed: Black Flagban Edward Kenwayt alakító Matt Ryannel a főszerepben (aki sokkal inkább hasonlított a szőke hajával, külsejével és még lazább, még cinikusabb stílusával az eredeti Constantine-ra), de az két évad után megbukott (pedig szerintünk egész jó volt), olyannyira, hogy mintha Ryan karrierjét is maga alá temette volna, mert máshol azóta főszerepben nem nagyon láthattuk a színészt.

No de visszatérve a Keanu Reeves-féle alakításhoz: most először, mióta a színész csatlakozott a Warner Bros. által bejelentett Constantine folytatáshoz, a rajongók kapnak egy fontos frissítést a folytatás állásáról, és ez jó hír. A GameSpotnak nyilatkozva a folytatásról Francis Lawrence rendező betekintést engedett a film előrehaladásába. Kommentárjaival azt is megmagyarázta, miért tart ilyen sokáig a Constantine 2.

„A Constantine 2-t nyilvánvalóan az írósztrájk miatt hátráltatta. És egy csomó akadályon kellett átugranunk, hogy újra átvehessük a karakter irányítását, mert a Vertigo anyagai más emberek kezében voltak. Miénk az irányítás. Keanu, Akiva Goldsman és én megbeszéléseket tartottunk, és kitaláltuk, hogy mit gondolunk a történetről, és még több ilyen megbeszélésnek is meg kell történnie – a forgatókönyvet meg kell írni -, de nagyon reméljük, hogy megcsinálhatjuk a Constantine 2-t, és egy igazi R-besorolású változatot készíthetünk belőle.”

Az R-besorolású képregényfilmek ötlete divatban van, legutóbb például a Marvel a Daredevil R-besorolása felé mozdult el. Lawrence korábban már beszélt az ideális besorolásról, és sajnálkozott a 2005-ös projektről, amely szándékosan visszatartotta a Mature besorolástól. „Az egyik legnagyobb dolog számomra az első filmmel kapcsolatban az volt, hogy a Warner Bros. szerint betartottuk a szabályokat, hogy PG-13-as filmet készítsünk az erőszak, a vér, a nyelvezet és a szexualitás tekintetében. De a besorolási bizottság az intenzitás szürke zónája alapján kemény R-t adott nekünk” – mondta Lawrence tavaly novemberben a The Wrapnek. „És nagyon-nagyon sajnáltam, hogy van egy R-besorolású filmünk, ami valójában egy PG-13-as film. És ha már R kategóriás filmet kellett volna csinálnom, akkor tényleg R kategóriás filmet csináltam volna. Sokkal ijesztőbbé és erőszakosabbá tettem volna, és tényleg egy R-besorolású filmet készítettem volna.”

A filmes univerzum közelgő rebootjának fényében néhányan talán kíváncsiak arra, hogy Reeves Constantine-ja mit hozhat az új DCU-ba. A kérdésre adott válasz azonban lényegtelen, hiszen az Elseworld címke tökéletes helyszín lenne a sötét mágia cinikus szakértője számára.

Az eredeti Constantine jelenleg a HBO Maxon streamelhető.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu