Xbox Game Pass Ultimate: népszerű multiplayer játék távozhat hamarosan a szolgáltatásról?!

Meglepő módon egy Xbox Game Pass Ultimate és EA Play többjátékos cím váratlanul elhagyja a szolgáltatást a közeljövőben…

 

 

Az Electronic Arts Rocket Arena című játéka hamarosan távozik az Xbox Game Pass Ultimate és az EA Play kínálatából is. A 3v3-as multiplayer shooter 2020 óta érhető el PC-n és más nagyobb játékplatformokon. A Rocket Arena anno pozitív kritikákat kapott. Míg megjelenésekor igen komoly játékosbázist gyűjtött össze, a számok később csökkentek. Ez sokak szerint a közelgő eltávolításának egyik oka lehet.

Elég gyakori jelenség, hogy a játékok elhagyják az Xbox Game Pass-t, hiszen a szolgáltatás jellegéből adódóan sok cím rotálódik, így a játékosok friss élményt kapnak.

Vannak azonban olyan régebbi címek, amelyek az előfizetés alapjává váltak. Ezek szinte mindig a leghosszabb ideig elérhetőek voltak. Ami még meglepőbb, hogy az olyan szolgáltatások, mint az EA Play és a Ubisoft+ általában a régebbi címeket is elérhetővé teszik a könyvtárukból a rendszeres előfizetők számára.

A TrueAchievements jelentette, hogy a Rocket Arena elhagyja az Xbox Game Pass Ultimate és az EA Play szolgáltatást is. Az EA honlapja megerősíti, hogy a Rocket Arena 2023. november 14-én, vagyis a mai napon hagyja el a Play listát és a Game Pass Ultimate-et is. Arról nem nyilatkoztak, hogy miért kerül le a játék mindkét szolgáltatásról. A kommentszekció néhány felhasználója azt feltételezi, hogy a játék szerverlezárása áll a háttérben. Két teljes év telt el azóta, hogy a fejlesztők 2021-ben a Season 4 bevezetésével frissítették a címet. Így a legtöbben úgy gondolják, hogy a leállítás elkerülhetetlen.

A megjelenéskor sok rajongó nagy reményeket fűzött a játékhoz, egyes játékosok kijelentették, hogy a Rocket Arena a következő nagy multiplayer shooter lehet.

A legtöbb játékos szerint olyan volt, mintha az Overwatch és a Super Smash Bros. keveréke lenne. Igaz, bár az összehasonlítások megvoltak, sok tényező határozza meg egy játék sikerét. Többek között a hozzáférhetőség és az egyidejű játékosok száma. Arról nem is beszélve, hogy az olyan játékok, mint a Valorant, az Overwatch 2 és mások nagymértékben uralják a többjátékos lövöldözős szcénát. Ez egy túlságosan telített műfaj, amelyben nagy a verseny.

Mégis, még ha a játék el is hagyja az Xbox Game Pass Ultimate és az EA Play szolgáltatásait, továbbra is megvásárolható lesz. Így a játékosok még mindig ledarálhatják az eredményeket, ha szeretnének néhány pontot hozzáadni. Ellentétben más lövöldözős játékokkal, mint például a Halo, amelyeknek az eredményei túl sokáig tartanak, a Rocket Arena eredményei állítólag 60-80 órás játékidő alatt teljesíthetőek, ha a játékosoknak van rá idejük. Remélhetőleg a szerverlezárás csak egy pletyka…

Forrás: TrueAchievements

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu