PlayStation Portal: a Sony magyarázkodása továbbra is érthetetlen

Egyre inkább hülyeségeket állít a Sony a kijelzővel ellátott DualSense-ről.

 

Néhány napja már írtunk arról, hogy a héten megjelent PlayStation Portal a későbbiekben képes lesz a felhőből való streamelésre, ugyanis technológiailag nincs ennek akadálya. Már ez is felettébb megbotránkoztató volt, ugyanis meg lehetett volna oldani, hogy akkor esetleg ezzel a funkcióval jusson el a játékosokhoz a készülék, amelyet feltehetőleg nem sokan akartak, mert ez a termék képtelen lesz felvenni a versenyt a Nintendo Switch-csel, a Steam Deckkel, és sok, csak felhős szolgáltatásra használható handheld készülékkel!

Már idéztünk egy japán publikáció, az AV Watch interjújából, amelyet Nishino Hideakival, a Sony platformélményekért felelős senior alelnökével készített, de van még ott egy olyan komment, amit megmagyarázhatatlannak tekintünk. Nishino szerint a PlayStation Portalt nem haszontermelés céljából készítették. Tény, hogy korlátozottan lehet jelenleg használni a kütyüt, de Nishino hozzátette, hogy egy bizonyos demográfiai csoport volt a célpont, hogy ők a konzoltól távol is képesek legyenek a PlayStation 5-ös játékokkal játszani.

De mégis hányan vannak, akik emiatt beruháznának egy PlayStation Portalra? Sőt, ha nincs akkora kereslet mint amekkorát a Sony vár, akkor biztosan veszteséges lesz az egyenleg, és ebből adódóan nem lepődnénk meg azon sem, ha a Sony jövőre megint árat fog emelni a PlayStation Plus mind a három szintjén! Hány másik cég adott ki olyan konzolt vagy kiegészítőt, amivel nem a profit volt a cél? Üzletileg hülyének néz minket a Sony?

A legérthetetlenebb mégis az, hogy nem alapból a PlayStation Plusos játékok streamelését támogatva jelent meg a PlayStation Portal. Mert így ha nincs valakinek PlayStation 5-je, hiába veszi meg a készüléket, nem lesz képes azt használni. Így teljesen logikátlan és követhetetlen a magyarázkodás, és nem lepődnénk meg azon sem, ha a PlayStation VR2 mellett ennek a készüléknek sem közlik majd az eladási adatait. A PlayStation Plus előfizetői adatait sem tudjuk már fél éve.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu