Továbbra is kínos az Embracer Groupnak a Star Wars: Knights of the Old Republic Remake-je

A svéd konglomerátum munkaerejének 5%-át bocsátotta el, miután a szaúdi Savvy Gamesszel tervezett megállapodsásuk elhasalt.

 

Az Axiosnak író Stephen Totilo a Twitteren számolt be az Embracer Group negyedéves üzleti jelentéséről. Itt Lars Wingefors, a cég vezérigazgatója megkapta a kedvenc kérdését (a kérdést feltevő elemző nevezte így): hogyan érez a Star Wars: Knights of the Old Republic Remake-kel kapcsolatban? Erre Wingefors azt válaszolta, hogy bármit is mond, a hírekben (vagy pontosabban azok címeiben) azt fogja viszontlátni, és csak ennyit akart mondani. Úgyhogy továbbra is kínos a téma a cég számára.

Hivatalosan az Embracer Group mélyen hallgat róla, pletykaként meg hallottuk már, hogy meghatározatlan ideig elhalasztották, miután tavaly leállt a fejlesztése egy belső demó bemutatója után, előtte pedig azt, hogy a God of War és Nioh ihlette akció-RPG lehet belőle. Lehet, hogy csendben eltették a láb alól, ami viszont a Disney számára nem lesz tetszetős, mert a LucasFilm Games egyszer biztosan kopogtatni fog az ajtón a projekt állapotáról érdeklődve (pláne azért is, mert eltűnt a hivatalos trailer is a YouTube-ról).

A prezentáció nyitó percei során közölte Wingefors, hogy a kb. 17 ezer embert alkalmazó Embracer Group kb. 5%-át, azaz 900 embert kellett leépíteni a 2 milliárd dollárra rúgó megállapodás meg nem valósulása és az ebből következő átszervezés miatt. A magyarázkodását nem fordítjuk le, mert semmi értelme nincs, csak annyit kell mondani, hogy a cég túl gyorsan nőtt túl nagyra, és ennek többek között a Volition (Saints Row, Agents of Mayhem) is áldozata lett, és akár a Gearbox is fel lehet dobva majd eladásra.

Wingefors egy olyan kérdést kapott, hogy mi lesz a Free Radical Designnal és a Timesplittersszel? Nem zárja ki, hogy az újranyitott stúdiónak és a franchise feltámasztásának is befellegzett, így a korábbi pletykák ezúttal is igaznak bizonyulhatnak. Alig várjuk a további leépítések bejelentését…

Forrás: WCCFTech, PCGamer, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu