Már guggolva is mozoghat Snake a Metal Gear Solid Master Collectionben [VIDEO]

Ezzel lényegében redundássá válik a Metal Gear Solid 3 remake-je, mert a rajongók továbbra is egyre minőségibbé gyúrják PC-n a Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1-t.

 

A DSOGaming, amellyel Snake képes guggolva is közlekedni. Így valódi, számottevőnek is nevezhető átmenet van a két lábon felállva mozgás, illetve a hason kúszás között. Ám a Metal Gear Solid 3-ban ezt csak a Nintendo 3DS-re készült portban, a Snake Eater 3D-ben használhattuk az amúgy hasznos funkciót, amit aztán például a Metal Gear Solid V: The Phantom Painben is bevethettünk. Ezt a mozgási lehetőséget most áthozták a rajongók PC-re is a kollekcióban, ami megint azt bizonyítja, hogy a Konami tesz az egészre, ők pedig sokkal becsületesebben állnak hozzá a japán kiadó játékaihoz.

Zoft és Triggerhappy, a mod két készítője átportolta a 3DS-ről az animációkat, hogy a Metal Gear Solid 3: Snake Eaterben bővüljön a mozgástárunk. Így jobban használhatjuk a fedezéket, illetve a camo indexünk (mennyire vagyunk láthatóak) értékelése is javul, és eközben sebességünk is jelentősen megnő. Az eredmény annyira jó, hogy abszolút beleillik a játékba, így nem „lóg ki” belőle, de a balanszba valamelyest belenyúlhat…

Lehet, hogy a Metal Gear Solid 3-at a korlátokat figyelembe véve tervezte anno a Kojima Productions, így kevésbé lehet kihívás a játék, de eközben figyelembe kell venni, hogy a rajongók már a 4K felbontást, a 16:9-es képarányt is megvalósították. (Erről is beszámoltunk korábban.) Az új mozgással pedig még inkább nyílik az olló a Konami nemtörődömsége (a Metal Gear Solid első része emulációval fut…), illetve a rajongók kitartó munkája között. És ki tudja, hogy mivel bővül még a kollekció?

Mindezen csak ront az, hogy PlayStation 5-re és Xbox Series-re nincs lehetőség átvinni ezeket a modokat, mert ott is kellemes lenne a tartalmi, minőségbeli bővítés.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu