Star Wars: Knights of the Old Republic: mindkét résszel bajok vannak!

Ez hihetetlen: az első rész remake-je mellett a második rész egyik új platformra történő DLC-je esetében is azt lehet mondani, hogy csak a baj van velük.

 

A minap írtunk már arról, hogy Lars Wingefors, az Embracer Group vezérigazgatója semmit sem hajlandó beszélni a már két éve bejelentett remake-ről, de a Sony lépése mindent elmond: a projekt bejelentő videóját eldugta vagy törölte a platformtól függően, és ma már semmit sem akar beszélni a PlayStation 5-re bejelentett játékról, amit hivatalosan a svéd kiadó még nem törölt, de lassan eljut oda, vagy csak csendben tartja az egészet, és csak pár év múlva egy félsoros megerősítés jön (kb. ilyesmit csinált a Rockstar az Agenttel).

Jeff Grubb a Game Mess Mornings legújabb részében így beszélt a Star Wars: Knights of the Old Republic remake-ről: „Hogy tisztázzuk, ezen a játékon jelenleg nem dolgoznak. Pontosan, ezen a játékon semmilyen stúdióban sem dolgoznak. […] Utánanéztem, és nem hiszem, hogy ez a legtöbbeteknek újdonság lenne… össze tudjátok rakni, ha figyelemmel követtétek ezt. A Sony visszalépett és letörölte a Knights of the Old Republic nyomait a közösségi médiából és a YouTube-ról. De csak hogy 100 százalékosan megerősítsem, ezen a játékon jelenleg nem dolgoznak.” Összefoglalásképp: eredetileg az Aspyr dolgozott a projekten, de a LucasFilm Games és a Sony látta a demót, amit összerakott belőle, és nekik nem tetszett. Ezután állítólag a Saber Interactive-hoz vándorolt át (ez sosem lett megerősítve), és úgy tűnik, itt is csak problémák adódtak.

Ha már Aspyr, ez a csapat hozta össze a Star Wars: Knights of the Old Republic 2 Nintendo Switch portját. Ez megjelent, de a videójában említést kapott a Restored Content DLC (a kivágott tartalmak helyreállításáról szól), ami elvileg 2022 harmadik negyedévében jelent volna meg. Azóta sem jött ki, sőt, nem is fog, ugyanis idén júniusban közölte az Aspyr, hogy a DLC-t törölte, és kártérítésként a Steamen a hét felajánlott játék közül egyet ingyen letöltheti azt, aki megvásárolta a KotOR 2 Switch verzióját.

Az Axios írt arról, hogy Ted Saloch, az Aspyr társ-vezérigazgatója írt arról, hogy a cég úgy vélte, képes lesz a tartalmak helyreállítására, de egy külsős fél ellenezte ezt, így a stúdió két szék között a padra esett, sőt, egy polgári peres eljárás indult ellenük, amely elutasítását októberben és novemberben is kezdeményezte, és a hónap végén lesz ezzel kapcsolatban egy meghallgatás.

A Malachi Mickelonis által júliusban „egyénileg és minden más hasonló helyzetben lévő személy nevében” benyújtott csoportos kereset ezt írja: „Annak ellenére, hogy nem adták ki a KOTOR 2 Restored Content DLC-t, az alperesek megtagadták a visszatérítést a vásárlóktól. A felperes teljesen becsapottnak érezte magát, és feldúlt volt, mert bízott az alperesek azon kijelentéseiben, hogy a DLC-t kiadják. Valójában a felperes a vásárlás után nem is játszott a KOTOR-ral, ehelyett úgy döntött, hogy megvárja, amíg a Restored Content DLC megjelenik. De az alperesek ezt soha nem tették meg. A felperes a jövőben potenciálisan érdeklődne az alperesek más, Restored Content DLC-t tartalmazó játékainak megvásárlása iránt, ha azok rendelkeznek a reklámozott tartalommal, nem megtévesztően reklámozottak, és ennek megfelelően a tisztességes piaci értéken vannak árazva, anélkül, hogy a megtévesztő reklám miatt mesterségesen fel lennének drágítva.”

A felperes esküdtszéki tárgyalást, az ügyvédi díjak és költségek megítélését, valamint további jogorvoslatot kér, „beleértve, de nem kizárólagosan, az elmarasztalás jogorvoslatát”. Szóval egyik játék sem áll jó lábakon.

Forrás: WCCFTech, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu