Kiszivárgott a Samsung Galaxy S24 megjelenési dátuma?

TECH HÍREK – A Samsung csúcsmobiljában található chip teljesítményéről is hallottunk egyet s mást.

 

A 2024-es évben fog elrajtolni a Galaxy S24-es sorozat, és most pontosan hallottuk, hogy mikor jut el a boltokba. A The Elec, egy koreai publikáció, írt arról, hogy a Samsung mobiljai január 17-én debütálnak. A Samsung a kaliforniai San Jose-ban tartja majd meg a Galaxy Unpacked rendezvényt, és ezután, 18-ától lehet majd előrendelni a telefont, hogy a vásárlók január 26-a és 30-a között kapják azt kézhez. A boltokban állítólag január 30-ától vásárolhatjuk meg a Galaxy S24-es termékcsaládot.

Január 17-e sokszor felbukkant, így hitelesnek vehetjük a The Elec információit. A Samsung elvileg decemberben jelenti be a mobilokat, de azok árazása továbbra sem ismert (errefelé pedig pláne, ugyanis a gyenge forint, a világrekorder ÁFA, és a környéken mindig drágább hardver miatt nem lehet becsülni sem). Valószínűleg drágábbak lesznek az S23-asoknál (például a generatív, tartalomalkotó mesterséges intelligencia miatt). Helytől függően az Exynos 2400-as vagy a Snapdragon 8 Gen 3-as chippel felszerelt telefonok lesznek, de az Ultra modellben biztosan az utóbbit találhatjuk.

A Twitteren Golden Reviewer pedig megosztotta a Snapdragon 8 Gen 3 teszteredményeit a Specint06 Big Core benchmarkból, amit a Xiaomi 14 Pro-n futtatott le. A Qualcomm legújabb rendszerlapkája (system-on-a-chip, SoC) nagyobb fogyasztással bír, ami a hatékonyságot rontja. Egy, nagy teljesítményű mag, nagyobb órajelű Cortex A720-as magokkal (ami a többmagos teljesítményt növeli). A benchmark 69,28-as pontszámot dobott ki, ami 13%-kal nagyobb a felhúzott órajelű Snapdragon 8 Gen 2 pontszámához képest (60,86), de cserébe a fogyasztás magasabb, 6,27 watt.

Ez 28%-kal magasabb a Snapdragon 8 Gen 2-nél (4,9 watt), és a nem tuningolt chip még jobb hatékonyságot mutat fel, így a Qualcomm talán elérte a TSMC 4 nanométeres N4P folyamatának korlátait, és a teljesítménybeli különbséget a nagyobb fogyasztással tudták csak elérni. Golden Reviewer szerint a Gen 3-at használni kívánó telefongyártóknak intelligens módon kell majd hangolniuk a 8-magos CPU-klasztert, hogy a teljesítménymagok ne érjék el a legmagasabb órajelet, mert az teljesítménycsökkenést jelent. A Xiaomi 14 Pro egy párologtató kamrával rendelkezik, így talán képes lesz megszelídíteni chipet…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu