Egy kiselejtezett Sonic Adventure karaktert leplezett le A Sega egykori művésze!

A Sega egy korábbi művésze új részleteket árul el egy olyan karakterről, amelyet a Sonic Adventure fejlesztéséből selejteztek.

 

Egy korábbi, a Segánál dolgozó művész felfedett egy koncepcióvázlatot a Sonic Adventure fejlesztésében nem használt karakterről. A Sonic Adventure volt az a meghatározó játék, ami sok rajongónak eszébe jut a sorozat 3D-be ugrásáról, azzal együtt, hogy a Sega Dreamcast egyik legerősebb címe volt. A Sonic Adventure azonban nem az első alkalom volt, amikor a franchise megpróbálkozott egy 3D-s platformjátékkal, hiszen a játék mögött egy olyan viharos történet áll, amiről sokan talán nem is tudnak.

Mielőtt a Sonic Adventure átkerült a Dreamcastra, a projekt a szerencsétlenül járt Sega Saturnon indult. Amikor a sikertelen konzolon nem sikerült megvalósítani, a munka nagy részét elvetették, hogy a Sega a Dreamcastra koncentrálhasson. A Sonic Jam lett volna a legközelebb a Sega Saturn-hoz, hogy egy 3D-s platformkalandot kapjon, bár ez inkább egy interaktív 3D-s hub-világ volt, mint egy tényleges játék. Mind a Sonic Jam, mind a Sonic Adventure közös művész volt, Satoshi Okano, aki később, 2006-ban elhagyta a Segát. Majdnem több mint huszonöt évvel a Sonic Adventure eredeti megjelenése után Okano megosztott néhány új részletet egy olyan karakterről, amely a fejlesztés során nem került felhasználásra.

Ez a részlet először Okano Twitterén derült ki még 2020-ban, ahol eredetileg a Sonic Adventure egyik pályáján, a Speed Highwayen látható textúrákról kérdezték. Ezen a szinten egy poszteren egy lány látható, aki látszólag bikinit visel, és sokan sokáig nem tudták, hogy ki is ő valójában. Az ArcadeMegamix megkérdezte Okano-t, mivel ő volt az Adventure pályaművésze, mire Okano azt válaszolta, hogy a lány a „tervezett pók karaktere”, aki végül nem került ki a játékból. Néhány évvel később, amikor valaki megkérdezte, hogy van-e még fennmaradt koncepciórajz erről a selejtezett karakterről, Okano örömmel posztolt egy teljes testet ábrázoló koncepcióvázlatot a Twitteren.

A teljes testet ábrázoló vázlat szerint a Sonic Adventure karaktert „Spider-Girl” néven ismerték, ami valószínűleg egy prototípus név volt, mielőtt véglegesítették volna a dizájnt. Nevéhez hűen egy pókról mintázták, több karral rendelkezik, és valami hálószerű ruhához hasonlót visel. Úgy tűnik, hogy képes hálót készíteni, amit szívvé formál.

Annak ellenére, hogy a karakter kihasználatlanul maradt, és csak nehezen fellelhető részként létezik a játékban, sokakat lenyűgözött a karakter nyers dizájnja. Érdekes módon Rouge the Bat, a Sonic Adventure 2-ben bemutatott mellékszereplő, Rouge the Bat, osztozik néhány elemben „Spider-Girl”-el. A legnagyobb kapcsolódási pont a szívek lennének, hiszen Rouge dizájnján a ruháján és a csizmáján is egy-egy szív található. Nem csak ez, de a vázlat és Rouge játékokban betöltött szerepe alapján Rouge és a Póklány is femme fatale-szerű karaktereknek tűnik. Ennek ellenére sok rajongót érdekelt, hogy a Sonic Adventure zűrös fejlesztésének egy másik részét is feltárják.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu