Lázadó természetű, éles rebootokat akar a SEGA

A japán cég több franchise-ot is rebootolni fog, és mindegyiknek viszonylag komoly elvárást támasztott.

 

A The Game Awardson egy videóbal erősítette meg a SEGA, hogy a Jet Set Radio, a Streets of Rage, a Golden Axe, a Shinobi, illetve a Crazy Taxi mind rebootot fog kapni. Ezek közül csak kettő volt komolyabban jelen a SEGA Dreamcaston, a cég utolsó konzolján (a mini Mega Drive-okat nem számítjuk új hardvernek), így az Xboxon folytatást kapó Jet Set Radio (a „zöldeknél” Jet Set Radio Future néven folytatódott), továbbá a Crazy Taxi nevezhető legújabbnak, ha csak „hazai” hardvereket nézünk.

Azóta viszont eltelt két évtized, és a SEGA is tudja, hogy valamit tenni kellene a régi IP-kkel. Utsumi Shuji, a SEGA amerikai leányvállalatának vezérigazgatója, illetve az anyacég társigazgatója a Washington Postnak elmondta, hogy miképp közelítenék meg ezeket az IP-ket: „Tényleg szeretnénk megmutatni a lázadó gondolkodásmódot. A Jet Set Radiohoz hasonló játékok koncepciója fejlett. Az eredeti alkotók ismét részt vesznek benne, és ennek most jött el az ideje. Ez egy jó idő, amikor az emberek mindenféle koncepciót értékelni tudnak. Az elmúlt három évben ebbe a három IP-be [Persona, Sonic, Yakuza] fektettünk be, hogy ezek a pillérek növekedjenek, és nagyon jól növekedtek. Most éppen a Virtua Fighter-t értékeljük ki. Nem használ annyi trükköt, speciális mozdulatot, mint a Street Fighter, mert nagyon realisztikus. Hogyan tehetnénk még drámaibbá? Ezen dolgozunk,” mondta Utsumi.

Érdemes kiemelni, hogy Utsumi megerősítette: a Jet Set Radio eredeti fejlesztői közül többen is dolgoznak a rebooton, ebből adódóan pedig nem nagyon lesz talán annyira eltérő, hogy ne lehessen az IP-hez méltónak tekintei a rebootot… amelyből amúgy áprilisban már kiszivárgott valami, de akkor nem nagyon tűnt biztosnak még, hogy ez egy remaster, vagy egy teljes értékű reboot lesz, ám tavaly a Bloomberg már írta, hogy a Crazy Taxiból és a Jet Set Radioból nagy költségvetésű rebootok készülnek.

Majd meglátjuk, mekkora sikert aratnak a rebootok.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu