Zack Snyder kész lenne folytatni a DC „Snyderverse”-t, de van egy feltétele!

MOZI HÍREK – Zack Snyder, a Rebel Moon rendezője elárulta, mi kellene ahhoz, hogy újraindítsa a DC-féle „Snyderverse”-t, és folytassa a félredobott DCEU-filmterveit…

 

 

Az Igazság Ligája rendezője, Zack Snyder mérlegelte, hogy mi csábíthatná vissza az általa teremtett DC szuperhősvilágba, és ebben a Rebel Moon-féle partnerei is benne vannak.

Snyder DC-nél töltött ideje leginkább a DC Extended Universe, köznyelvben „Snyderverse” megalkotásáról ismert, amely a 2013-as Acélemberrel kezdődött, és további 15 projektet foglalt magába, amelyek közül az utolsó a közelgő Aquaman-folytatás.

A franchise sikereket ért el, és Snyder kultikus rajongótábort gyűjtött össze az irányítás alatt. Ám egy új DCU tervei készültek el, miután James Gunn és Peter Safran átvette a DC Studios irányítását. Ez a lépés egybeesett a franchise teljesítményének visszaesésével. Mindez egyértelművé tette, hogy a Warner Bros. valószínűleg soha nem fogja visszaállítani a Snyderverse-t.

Snyder a maga részéről nagyobb dolgok felé vette az irányt. A filmkészítő a Netflixszel dolgozik együtt a Star Wars-ihlette Rebel Moon című sci-fi eposzán. Utóbbival a streamingszolgáltatónak nagy tervei vannak. Miközben a CulturaOciónak adott friss interjújában a projektről beszélt, Snydert arról kérdezték, hogy hajlandó lenne-e újra felvenni a „Snyderverse”-t és folytatni a kreatív vízióját a DC IP-n. Ezt a javaslatot a filmes korábban félretette.

Az interjúkészítő azonban egy olyan feltételt is hozzáfűzött, amely pozitívabb reakciót váltott ki a filmkészítőből, aki így válaszolt: „Ha a Netflix birtokában lennének a DC karakterek jogai az univerzumomban, akkor abszolút megtenném”.

Ez az érzés nem új keletű, és a középpontjában az egyre csak dagadó Sell The Snyderverse To Netflix DC Initiative áll. Utóbbi a közösségi médiában azóta tart, hogy a franchise hanyatlani kezdett, és Snyder eltávolodott a DC-től. Bár Snyder nem volt a kezdeményezés erős támogatója. Távozása óta olyan új projektekkel van elfoglalva, mint A halottak hadserege és az általa kitalált Rebel Moon. Ám a filmes mindig is nagyon kedvelte a DC történetének expanzív terveit. Míg a DCU reboot szöget üt egy esetleges Snyder-visszatérés koporsójába, a Netflixnek adott megfelelő licenc teljesen átírná annak lehetőségét, hogy a rajongók láthassák az eredeti víziót, ami az Öngyilkos osztag pletykált Ayer-vágását is magában foglalhatja.

A Snyderverse a WB egy korábbi elnöke szerint nyereséges volt, és kiemelkedő kiegészítője lenne a Netflixnek, amely az utóbbi időben merész lépéseket tett, amikor a többi streamingszolgáltató konzervatívabb streaming-tartalomstratégiákra váltott a viharos piacra reagálva.

A gondolat vidáman hangzik Snyder megrögzött rajongói számára. Ám a valóságban valószínűleg a Rebel Moon még hosszú évekig a filmes első számú prioritása marad. Különösen, ha az első film olyan sikeres lesz, mint ahogy azt a Netflix reméli. A franchise-hoz már most is terveznek egy videójátékot és egy társast. Egy bíztató indulás az A Child of Fire című premierfilmhez pedig a „Snyderverse” végzetét jelentheti.

Eközben Snyder valószínűleg egyre távolabb kerül a képregényfilmektől. A DCU viszont egyre közelebb kerül, és nincs jele a visszafordulásnak. Különösen, hogy az Aquaman 2 kasszadebütálása rosszabbul sikerülhet, mint a Marveleké. Ezzel a DCEU-t egy sípszóval befejezi. Hogy hogyan alakulnak a dolgok Snyder DC-s terveivel és a Netflixnél vállalt új kötelezettségeivel kapcsolatban, azt még nem tudjuk.

A Rebel Moon: 1. rész – A tűz gyermeke 2023. december 15-én kerül korlátozottan a mozikba. December 21-én a Netflixen streaming formájában érkezik majd.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu