Duplán bonyolultak lettek az Argylle, a szuperkém akciójelenetei [VIDEO]

MOZI HÍREK – Továbbra is csörgedeznek az információk Matthew Vaughn új akcióvígjátékáról, az Argylle: A szuperkémről, amellyel többek között a kémfilmek műfaját szeretné megfricskázni, különös tekintettel James Bondra.

 

A történetben fikció és valóság keveredik: a hősnő, Elly Conway (Bryce Dallas Howard) kémregényeket ír, amelyek hőse Argylle (Henry Cavill). Amikor a kitalált történet túl közel kerül a valósághoz, Ellyt valódi kémek el akarják tenni láb alól. Segítségére siet egy másik valódi kém, Aidan (Sam Rockwell), ám amikor küzdelemre kerül sor jó és a rosszak között, az írónő Argylle-t látja Aidan a helyében.

Ez csak első hallásra tűnik bonyolultnak, a filmben működik. Az első nagyszabású akciójelenetre egy vonaton kerül sor, ahol felváltva látjuk verekedni Elly szemével Argylle-t, illetve a valóságban Aidant. Ez kivételes bravúrt igényelt a stábtól és a színészektől, mert a két férfi főszereplővel duplán kellett felvenni minden egyes mozdulatot. „Sammel egyfolytában árgus szemekkel figyeltük egymást, hogy tökéletesen azonosak legyenek a mozdulataink – mesélte Cavill az Empire magazinnak. – Bizonyos mozdulatokat ő csinált jobban, úgyhogy igyekeztem ebben utánozni, másban meg én voltam a jobb, olyankor ő másolt engem. A harci jelenetek eleve mindig bonyolultak, de ez most különösen nehéz volt a nagyon szűk térben, ahol egy csomó éles felület volt. Egyébként elég érdekes volt ez a koreográfia, hogy pontosan ugyanazt csináltuk Sammel. Először aggódtunk, hogy nehéz lesz ebből jól kijönni, de hamar ráéreztünk a ritmusra. Egyikünk megcsinálta a jelenetét, aztán kicsit pihent, amíg a másik elismételte ugyanazt. Amikor pedig a kamerát odébb kellett rakni, együtt szusszantunk egyet.”

(Argylle – hazai bemutató: 2024. február 1.)

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu