Bezár a First Contact Entertainment: ennyire nincs kereslet a VR-ra!?

A stúdió saját beismerése szerint nincsen elegendő támogatás a virtuális valóság számára a játékiparban, és ennek fizetik meg épp az árát…

 

A Firewall, illetve a Solaris Offworld Combat mögött álló stúdió, a First Contact Entertainment a Facebookon bejelentette, hogy közel nyolc évnyi működés után bezárják a kapuikat, holott nem is olyan rég adtak ki egy új játékot. PlayStation VR2-re augusztus 24-én hozták ki a Firewall Ultrát, továbbá a Solaris: Offworld Combat II is fejlesztés alatt állt. Ebből nekünk az jön át, hogy a Sony talán nem véletlenül nem hajlandó közölni rendszeresen, hogy a PlayStation VR2 értékesítései hogy állnak… ahogy a PlayStation Plus esetében, úgy itt sem hozzák azt a szintet, amit kitűztek maguknak!

Nézzük a First Contact Entertainment közleményét: „Közel nyolc évnyi munka után a legcsodálatosabb csapattal, amelynek valaha is részese lehettem, szomorúan jelentem be, hogy az év végén bezárjuk a First Contact Entertainment nevű cégünket. A virtuális valóság támogatásának hiánya az iparágon belül végül meghozta a maga áldozatát. AAA virtuális valóság játékfejlesztőként egyszerűen nem tudjuk igazolni a szükséges költségeket, hogy továbblépjünk. Mi egy csapat bátor újítókból álló csapat vagyunk, akik hajlandóak az új technológiák határait feszegetni. Rendkívül büszke vagyok a csapatra, és hálás vagyok a befektetőinknek, partnereinknek és természetesen az elkötelezett és szenvedélyes játékosokból álló közösségünknek. Ez egy vad utazás volt. Köszönjük!”

Mivel a PlayStation VR2-re dolgozott mostanában a stúdió, a bezárás mögött a Sony is okolható. Láthattunk a televízióban PlayStation 5-ös reklámot, de PlayStation VR2-est egyetlen egyszer sem, vagy ha igen, akkor azt nagyon eldugott időpontban sugározták. A PlayStation 5 röhögve 50 millió eladásnál tart egy pandémia miatt bekövetkező készlethiány elenére is, míg a virtuális valóság-headset ezt az eredményt az élettartama alatt sem fogja összehozni, és ezt nem kritikaképp írjuk.

Úgyhogy köszönjük a First Contact Entertainment munkáját és sajnáljuk, hogy Game Over lett a vége.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu