Egyelőre brutális bukásnak tűnik Aquaman és az Elveszett Királyság

MOZI HÍREK – Az Aquaman és az elveszett királyság még tovább süllyed a 3 napos nyitóhétvége előrejelzésében, és jelentősen a Shazam! Az istenek haragja mögött.

 

Az Aquaman és az elveszett királyság nyitóhétvégéje a várakozások alatt zuhan. A film az első közvetlen folytatása a 2018-as Aquaman című kasszasikernek, amely továbbra is a DC Extended Universe legnagyobb bevételt hozó része. A filmben visszatér Aquaman (Jason Momoa), akit legutóbb a The Flash utójelenetében láthattunk, és összefog megbízhatatlan féltestvérével, Ormmal (Patrick Wilson), hogy leszámoljanak a visszatérő gonosztevővel, Black Mantával (Yahya Abdul-Mateen II).

A Deadline szerint az Aquaman és az Elveszett királyság 3 napos nyitóhétvége előrejelzései a csendes szenteste vasárnapján leeresztettek. A hazai nyitóhétvége a becslések szerint most 27,6 millió dolláros eredményt produkál, ami jóval alacsonyabb, mint a 30,1 millió dolláros összbevétel, amit a DC korábbi, 2023-as bukás, a Shazam! Az istenek dühe a saját nyitóhétvégéjén szerzett. Ez az összeg egyben az Aquaman 2 negyedik legrosszabb nyitóhétvégéjét jelentené a franchise-ban, az Öngyilkos osztag, a Kék bogár és a Wonder Woman 1984 mögött.

Az Aquaman és az Elveszett Királyságnak még van esélye a növekedésre

Az Aquaman és az elveszett királyság bemutatójának ez az eredménye csalódás, tekintve, hogy a film gyártási költségvetése meghaladja a 200 millió dollárt. Azonban még mindig van esélye a növekedésre, ahogy a bemutató folytatódik a következő hetekben és hónapokban. Az ünnepi megjelenések hajlamosak arra, hogy hétről hétre viszonylag egyenletes bevétellel lábaljanak ki, így az újévi időszak és a január értékes növekedést hozhat a cím számára.

Bár az Aquaman és az elveszett királyság 36%-os Rotten Tomatoes-pontszámmal negatív irányba mutató kritikái azzal fenyegettek, hogy hatással lesznek a filmre, valójában már most azt vetítik előre, hogy egy stabil karácsonyi nappal megfordítja a dolgokat. Az előrejelzett 4 napos bevétele 38 és 39 millió dollár között mozog a hazai jegypénztáraknál. A film nemzetközi számait még szintén nem számolták ki, ami szintén komoly lökést adhat a filmnek. Ez segített az eredeti Aquamannak a 2018-as ünnepi szezonban való bemutatásakor, hiszen a nemzetközi piacokon a film 335 millió dolláros hazai bevételének közel két és félszeresét hozta.

 

Az első Aquaman világszerte 1,15 milliárd dollárt keresett

 

Az Aquaman és az Elveszett királyság is profitálhat a konkurencia hiányából egész 2024 elején. Míg januárban néhány figyelemre méltó széles körű bemutatót tartanak, köztük a Mean Girls és az Éjszakai úszás című filmeket, addig a következő nagy költségvetésű sátoros mozifilm csak a Henry Cavill-féle Argylle című kémfilm február 2-i bemutatója után kerül a mozikba, a következő nagy szuperhősfilm pedig csak a Madame Web Valentin-napi debütálásakor.

A film Metacritic értéke egyébként egy ilyen kaliberű filmhez képest borzalmasan gyenge, még az 5/10-et sem éri el (4.4/10)

Másik érdekesség, hogy a filmből nálunk sajtóvetítés sem volt, ez pedig egy DC-film esetében elég valószínű jele annak, hogy a film hatalmas bukta.

Forrás: Screenrant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu