El nem hinnéd, hogy melyik az egyetlen Keanu Reeves film, amely elérte az egymilliárd dolláros bevételt a pénztáraknál!

MOZI HÍREK – Keanu Reeves a történelem egyik legnagyobb akciósztárja, de eddig csak egyetlen filmje hozott be több mint 1 milliárd dollárt a jegypénztáraknál.

 

Bár Keanu Reeves már szinte minden műfajban kipróbálta magát, beleértve a romantikus komédiákat és a vígjátékokat is, az akciófilmek továbbra is az erőssége. Szerencsére Reeves számára két legkiemelkedőbb szerepe, amely az akció műfajhoz kötődik, hatalmas franchise-okká váltak. Reeves eddig négy alkalommal játszotta el Neót a Mátrix franchise filmjeiben, a legutóbbi rész 2021-ben jelent meg. Emellett négy alkalommal alakította a címszereplő John Wick-et, a John Wick: 4. felvonás pedig az 2023-as év egyik legnagyobb sikere lett. Keanu Reeves számos ikonikus akciófilmben szerepelt, ezzel örök legendává válva a modern műfajban, de meglepő módon egyik szerepe sem Reeves legnagyobb sikerű alkotása. Nehéz elhinni, melyik a pénzügyileg legsikeresebb filmje…

A Toy Story 4 a Keanu Reeves szereplésével készült egyetlen film, ami meghaladta az egymilliárd dolláros bevételt.

A színész számos szereplése közül csak a 2019-es Toy Story 4 hozta meg a 1 milliárd dolláros álombevételt a jegypénztáraknál. Reeves Duke Caboom karaterét  szólaltatta meg benne, egy kanadai merész játékfigurát, aki Evel Knievel híres mutatványosra hajaz. Bár nem volt meghatározó szerepe a Toy Story filmben, Reeves karaktere emlékezetes benyomást hagyott, mint a sikertelen motoros mutatványos játékfigura. Ő volt az egyik figyelemre méltó nagy nevű színész, aki csatlakozott a 2019-es animációs film gárdájához. A Pixar filmjének folytatása több mint 434 millió dollárt hozott csak Amerikában, de a világ jegypénztáraiban összesen több mint 1 milliárd dollárt hozott a konyhára (forrás: Box Office Mojo).

Keanu Reevesnek voltak jegypénztári bukásai is, de a Toy Story 4 hatalmas sikerét követően a legsikeresebb filmjei a színészhez köthető elvárt címek közül kerültek ki. Világszerte a Mátrix Újratöltve a második helyen áll (739 millió dollár), a Mátrix a harmadik helyen (463 millió dollár), és a Mátrix Forradalmak az ötödik helyen (427 millió dollár). A John Wick sorozatból a negyedik fejezet jelenleg a negyedik helyen áll, miután 440 millió dollárt hozott világszerte. Reeves további John Wick filmjei közül csak a John Wick: 3. felvonás – Parabellum van a top tízben, a hetedik helyen 327 millió dollárral.

A John Wick-sorozat összesen elérte az egymilliárd dolláros bevételt a mozijegyekből, de ehhez mind a négy film kellett.

Bár a Toy Story 4 az egyetlen Keanu Reeves-film, amely 1 milliárd dollárt hozott a jegypénztáraknál, a John Wick franchise is elérte ezt az eredményt, de ehhez mind a négy részre szükség volt. A John Wick: 4. felvonás megjelenése után a franchise 2023 májusában lépte át a globális 1 milliárd dolláros bevételi küszöböt. Ez még mindig lenyűgöző teljesítmény egy R besorolású akciósorozatnak, amely nem rendelkezik a Toy Story-hoz hasonló széles demográfiai vonzerővel. Egy évtizeddel a John Wick indítása után a franchise továbbra is rendkívül népszerű, egy előzménysorozat és a Ballerina spinoffnak is megteremtve a táptalajt. Emellett különböző jelek mutatják azt is, hogy Keanu Reeves visszatér a John Wick 5-be. Bár nem éri el a Toy Story 4 szintjét, Keanu Reeves mindig vonzó választás marad.

Forrás: Box Office Mojo

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu