Jennifer Lopez akcióthrillere döbbenetes eredményeket produkált a Netflixen!

MOZI HÍREK – A Netflix első összegző jelentéséből kiderül, hogy a 2023 januárja és júniusa közötti első számú film Jennifer Lopez új kasszasikerű akcióthrillere volt.

 

 

Az Anya (The Mother) hatalmas sikernek bizonyult a Netflix számára. A Mulan (2020) rendezője, Niki Caro által jegyzett akciófilmben Jennifer Lopez a címszerepben egy bérgyilkost alakít, aki lánya védelméért küzd, akit nevelőszülőknél helyeztek el, amikor az anyjának bujkálnia kellett. A projekt együttes szereplőgárdájában Joseph Fiennes, Lucy Paez, Omari Hardwick, Paul Raci és Gael García Bernal is szerepelt.

A Netflix most közzétette első Engagement Reportját, amelyben megosztja tartalmainak nézettségi adatait a 2023 januárja és júniusa közötti időszakra vonatkozóan.

Bár az Anya májusban jelent meg, vagyis alig egy hónappal ezen időszak vége előtt, ennek ellenére 2023 első félévének legnézettebb filmje lett a platformon. Összességében a 14. legnézettebb cím az említett grafikonon. Összesen 249,9 millió megtekintett órával! A film olyan más, nagy sikerű Netflix-eredeti címek fölé került, mint a Tyler Rake: A kimenekítés 2 (Extraction 2), a You People és a Luther: The Fallen Sun.

 

Hogyan lett az Anya ekkora sláger?

 

Az egyik meglepő dolog az Anya streaming-sikerével kapcsolatban az, hogy a film kritikái a közepestől a kifejezetten negatívig terjedtek. A Rotten Tomatoes-on a film 43%-os értékelést kapott. A Metacritic-en pedig hasonlóan alacsony, 45 pontot kapott a 100-ból. A nézői értékelések pozitívabbak, de nem lényegesen jobbak. A Rotten Tomatoes-on 62%-os, a Metacritic-en pedig 10-ből 6,5 átlagpontszámot kapott.

Azonban több tényező is hozzájárult ahhoz, hogy a film a lista élére kerüljön. Az első az volt, hogy a filmet az anyák napi hétvégén mutatták be. Bár a film nem az ünnep köré épül, úgy tűnik, a tematikailag megfelelő címnek sikerült olyan módon vonzania az anyák napi közönséget, mint az új mozikba kerülő Book Club: The Next Chapter és a Hypnotic című filmeknek nem sikerült.

Talán ennek is köszönhető, hogy a film ennyi órát tudott gyűjteni a júniusi cutoff előtt, annak ellenére, hogy más, korábbi Netflix-címek több időt töltöttek a listán.

Az ünnepi hétvégi nézettségen felül valószínűleg Jennifer Lopez neve is hozzájárult ahhoz, hogy az Anyát az élre repítse. A színésznő jól ismert sztár, akit két Golden Globe-díjra is jelöltek. Ám az 1997-es Anakonda óta nem volt főszereplője egy nem képregényes akciófilmnek. Az, hogy a sztár ilyen hosszú idő után visszatért a műfajhoz, valószínűleg sok néző számára vonzó volt, akik a színpadon vagy más műfajokban, például drámákban és romantikus vígjátékokban szokták látni őt.

Forrás: Netflix

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu