2024 tíz leginkább várt videójátéka – Ezeket a címeket várjuk jövőre már tűkön ülve!

TOP TÍZ – A 2024-es év videojáték rajongói számára számos izgalmas újdonságot tartogat, a műfajok széles skáláján mozogva. Ezek a játékok nem csak új szintre emelik a grafikai és játékélményt, hanem gazdag történetekkel és fejlesztésekkel is kecsegtetnek. A lista olyan neves címeket tartalmaz, mint a Final Fantasy VII Rebirth, Star Wars Outlaws, és a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl, melyek garantáltan lenyűgözik a játékosokat.

 

 

A következő évben a videojáték-ipar olyan címekkel készül, amelyek minden bizonnyal meghatározzák majd a 2024-es évet. Az RPG-ktől kezdve az akció-kalandokig, a horror játékokig minden műfaj képviselteti magát. Ezek a játékok remélhetőleg nem csak a technológia legújabb vívmányait használják fel, hanem mély, elgondolkodtató történetekkel és fejlett játékmechanikákkal is hódítanak. A játékosoknak lehetőségük nyílik majd új világok felfedezésére, karakterek fejlesztésére és izgalmas kalandok átélésére. Az alábbiakban bemutatjuk a 2024-es év legjobban várt videojátékait.

 

A Rocksteady Studios társalapítói, Sefton Hill és Jamie Walker elhagyják a stúdiót a Suicide Squad: Kill the Justice League 2023-as megjelenése előtt.

 

  1. Suicide Squad: Kill the Justice League

 

Az eredeti DC univerzumban játszódó, részletesen kidolgozott Metropolis nyílt világában játszódó Suicide Squad: Kill the Justice League játékban a Suicide Squad tagjai – Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang és King Shark – lehetetlen küldetést vállalnak: meg kell menteniük a Földet és megölniük a világ legnagyobb DC szuperhőseit, a Justice League tagjait. Miközben a fejükbe ültetett halálos robbanóeszközök fenyegeti életüket, a négy DC szupergonosznak, köztük Harley Quinnnek, Deadshotnak, Captain Boomerangnek és King Sharknak, muszáj összefogniuk, hogy teljesítsék ezt a lehetetlen küldetést, amit Amanda Waller parancsolt nekik a hírhedt Task Force X keretében. A játékosok szabhatják meg élményüket, legyen szó egyjátékos módról, karakterek közötti váltogatásról, vagy barátokkal való többjátékos kooperatív módról.

Megjelenés dátuma: Május 26 PC, PS5, és Xbox Series X|S platformokon.

 

MOZI HÍREK - A Like a Dragon: Infinite Wealth fejlesztője elárulta, hogy a játék a sorozat leghosszabb címe lesz, és napokig is eltarthat majd a befejezése.

 

  1. Like a Dragon: Infinite Wealth

 

Ichiban Kasuga és Kazuma Kiryu, a Yakuza-sorozat két eddig főszereplőinek, útjai a sors – vagy talán valami sötétebb hatalom – révén kereszteződnek egymással… Kalandozz Japánban, és ismerd meg Hawaii szigetének csodáit ebben az RPG kalandban, amely a Csendes-óceán két partjára kalauzol el. A játék ezúttal a Yakuza: Like a Dragon körökre osztott játékstílusát folytatja és a fejlesztők állítása szerint ez lesz minden idők leghosszabb Yakuzás játéka.

Megjelenés dátuma: Január 26 PC, PS4, PS5, Xbox One, és Xbox Series X|S platformokon.

 

Tizenegy év várakozás után a PlayStation Showcase-en megjelent az első Dragon's Dogma 2 trailer, amely hatalmas kalandokat ígér.

 

  1. Dragons Dogma II

 

A ‘Dragon’s Dogma II’ a 2012-es népszerű ‘Dragon’s Dogma’ akciódús RPG-jének izgalmas folytatása. A játék egy lenyűgözően részletes, mélységesen felfedezhető fantasy világban bontakozik ki, melyet a Capcom legújabb RE ENGINE grafikai motorja, a valósághű fizika és a fejlett karakterintelligencia életre kelt. Ez a történetközpontú, egyjátékos akció RPG arra inspirálja a játékosokat, hogy saját kreativitásukkal és kíváncsiságukkal formálják meg élményüket. Akár az Arisen hivatásával, a csapatodban választott Pawns-okkal, vagy a játékmenet sokrétűségével kapcsolatos döntéseiddel, a ‘Dragon’s Dogma II’ világa a döntéseid körül forog. Harcostársaid és az ellenségeid is dinamikusan válaszolnak a csatatéren végrehajtott manővereidre, legyen szó szörnyek hátán való lovaglásról vagy távoli támadásokról. A választott hivatásod meghatározza a játékstílusodat, legyen az kardforgatás, íjászat vagy erős varázslatok alkalmazása az ellenségeid legyőzésére.

Megjelenés dátuma: Március 22 PC, PS5, és Xbox Series X|S platformokon.

 

A THQ úgy érezte, hogy a kísérteties Alone in the Dark rebootnak szüksége van egy kis elkülönülésre az októberi zsúfolt megjelenési időponttól...

 

  1. Alone in the Dark

 

Térj vissza a Derceto Kúriába az ‘Alone in the Dark’ újraértelmezésében, ami egy nosztalgikus visszatekintés a 90-es évek ikonikus horror játékára. Emily Hartwood felfedezi, hogy eltűnt a nagybátyja, és Edward Carnby magánnyomozóval kezdik el kutatni a nyomait. A Derceto Kúriába érkezve – ami egy különös otthon különös, mentálisan beteg lakókkal, rémálmokhoz vezető portálokkal és veszélyes szörnyekkel – szembesülnek egy sötét erő és annak követőinek összeesküvésével.

Megjelenés dátuma: Március 20 PC, PS5, és Xbox Series X|S platformokon.

 

A Nioh készítői jegyzik a Rise of the Ronint, amely PS5 exkluzív játékként jelenik majd meg, de PC-változat is várható.

 

  1. Rise of the Ronin

 

Japán, 1863. A Tokugawa sógunátus három évszázadon át tartó zsarnoki uralma után a nyugati hajók érkezése felbolygatja a nemzetet. Az ország háborúk, járványok és politikai zűrzavarok örvényében találja magát. Ebben a káoszban egy névtelen harcos saját útját választja, Japán sorsa az ő kezében nyugszik.

Megjelenés dátuma: Március 22 PS5 platformon.

 

Egy újságíró szerint, aki ki is próbálta a játékot, az Avowed fejlesztői a Game Awards-on mutathatják be az újdonságokat.

 

  1. Avowed

 

Az Avowed a Pillars of Eternity franchise-ban bemutatott képzeletbeli Eora világában játszódik, és az Obsidian Entertainment díjnyertes csapatától származó első személyű fantasy RPG. Te vagy az Aedyr távoli földjeinek különmegbízottja, aki egy terjedő járvány híreszteléseinek nyomába ered. E küldetés során ráébredsz a saját, a földhöz fűződő mély kapcsolatodra és egy ősi titokra bukkansz, ami minden létezőt fenyeget. Vajon sikerül-e megmentened a szigetet és a saját lelkedet azoktól a pusztító erőktől, amelyek szét akarják szaggatni őket?

Megjelenés dátuma: 2024 (pontos dátum még nem ismert) PC és Xbox Series X|S platformokon.

 

Készül a Final Fantasy VII Remake második része; a Crisis Core: Final Fantasy VII is feldolgozást kap; zárt bétára készül a Final Fantasy VII: Ever Crisis, illetve Steam/Steam Deck verzióban részesül a Final Fantasy VII Remake Intergrade.

 

  1. Final Fantasy 7 Rebirth

 

A Final Fantasy VII Rebirth a Final Fantasy VII remake projektjének második része, ami újra elmeséli a kultikus fantasy játék történetét, amely újradefiniálta az RPG műfajt három különálló játékkal. A Final Fantasy VII Rebirth ott folytatódik, ahol a legendás hősök, Cloud, Barret, Tifa, Aerith és Red XIII elhagyták a disztópikus Midgar várost, és most Sephiroth, Cloud múltjából ismert bosszúszomjas kardforgató után indulnak, akit halottnak hittek.

Megjelenés dátuma: Február 29 PS5 platformon.

 

Fejlesztői naplón a Senua’s Saga: Hellblade II – a fejlesztők bemutatják, milyen ingerek érték őket, míg végül Izlandra került az új játék.

 

  1. Senuas Saga: Hellblade II

 

A ‘Hellblade: Senua’s Sacrifice’ díjnyertes előzménye után Senua ismét nehéz útra indul, ezúttal a viking Izland mítoszaiba és gyötrelmeibe merülve. Küzdelme során azon van, hogy megmentse azokat, akik az elnyomás kegyetlenségét elszenvedték, és harcba száll, hogy legyőzze a benne és körülötte rejlő sötétséget. Merülj el te is Senua új fejezetében, ahol a történetet magával ragadó vizualitás, lenyűgöző hangzás és mélyen ható filmes megközelítés teszi felejthetetlenné.

Megjelenés dátuma: 2024 (pontos dátum még nem ismert) PC és Xbox Series X|S platformokon.

 

A Ubisoft Star Wars Outlaws című játékának új gameplay felvételei a Grand Theft Auto franchise-ot idézi, míg a Jedi-játékokhoz hasonlóan újfent kapunk egy apró segítőtársat.

 

  1. Star Wars Outlaws

 

Éld át az első nyílt világú Star Wars játékot, amely A birodalom visszavág és a A Jedi visszatér eseményei között játszódik. Fedezd fel a galaxis különböző, ikonikus és új bolygóit. Vállalj küldetéseket Kay Vess szerepében, egy szabadságra és új élet kezdésére vágyó „zsiványként”, társa, Nix oldalán. Küzdj meg, lopj és légy ravaszabb a galaxis bűnszervezeteinél, miközben csatlakozol a galaxis legkeresettebb személyeihez. Ha hajlandó vagy vállalni a kockázatot, a galaxis tele van lehetőségekkel.

Megjelenés dátuma: 2024 (pontos dátum még nem ismert) PC, PS5 és Xbox Series X|S platformokon.

 

A GSC Game World elnézést kér a S.T.A.L.K.E.R. 2 késése miatt, de úgy látja, hogy a lövöldözős játék csiszolásához több fejlesztési időre volt szükség

 

  1. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

 

A Csernobili Kizárás Zóna drámaian megváltozott egy második hatalmas robbanás után 2006-ban. Erőszakos mutánsok, halálos anomáliák és háborúzó frakciók tették a Zónát egy nagyon nehezen túlélhető helyé. Kiderült, hogy a Zóna közepén rejlik egy hihetetlen erő forrása. Mindazonáltal, elképesztő értékű tárgyak sok embert vonzottak, akik S.T.A.L.K.E.R.-ként nevezték magukat, akik saját kockázatukra léptek be a Zónába, hogy vagyonra tegyenek szert, vagy akár a Csernobili Szívben rejlő Igazságot megtalálják.

Megjelenés dátuma: 2024 (pontos dátum még nem ismert) PC és Xbox Series X|S platformokon.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu