Animációs sorozatokkal bővülhet a Trónok harca tévés univerzuma?!

MOZI HÍREK – George R.R. Martin megosztott egy fontos frissítést a Trónok harca univerzumának bővítéséről és arról, hogy a spin-offok hogyan viszik tovább a franchise-t.

 

 

George R.R. Martin végre megosztotta a Trónok harca (Game of Thrones) univerzumának bővítéséről szóló híreket, mielőtt a Sárkányok háza második évada 2024-ben az HBO-ra kerül.

Szilveszterkor Martin a személyes blogján megemlítette, hogy több animációs projekten is dolgozik A tűz és jég dala (A Song of Ice and Fire) könyvsorozata alapján.

Elmondása szerint ezeket hivatalosan még nem hagyták jóvá. Az HBO úgy döntött, hogy a négy tervezett spinoffból kettővel nem lép tovább. A hátráltatások ellenére Martin bízik abban, hogy a fennmaradó animációs spin-offok hamarosan zöld utat kapnak. Martin a következőket írta: „Történetesen az HBO-nak és nekem is vannak saját animációs projektjeink, amelyek az A SONG OF ICE & FIRE világában játszódnak. Egyik sem kapott még zöld utat, de azt hiszem, közel járunk ahhoz, hogy néhányukkal megtegyük a következő lépést. Amikor néhány évvel ezelőtt elkezdődött ez a legutóbbi fejlesztési kör, négy animációs műsorötletünk volt, és néhány nagyszerű tehetséggel. Írószobák és csúcstalálkozók, vázlatok és forgatókönyvek következtek a megfelelő időben… de sajnos az eredeti projektek közül kettőt később félretettünk. A másik két animációs projekten azonban továbbra is gőzerővel folyik a munka.”

Másrészt a szerző megemlítette, hogy a Nine Voyages sorozatot most animációs sorozatként készítik el, nem pedig élőszereplős projektként, ahogy eredetileg szerepet a hírekben.

Hozzátette: „Időközben a NINE VOYAGES, a tengeri kígyó legendás utazásairól szóló sorozatunkat élőszereplősből animációs filmbe helyeztük át. Ezt a lépést teljes mértékben támogatom”. A Nine Voyages mellett az HBO már megerősítette, hogy a következő Trónok harca spinoff az A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight („A Hét Királyság lovagja: A kóbor lovag”) címet viseli majd. Ez Ser Duncan, a Magas és fegyverhordozója, Egg történetét meséli majd el, száz évvel az eredeti, nyolc évados saga előtt.

Az HBO gondolkodik a Trónok harca világának változatosabbá tételén. Ám nem biztos, hogy ezek a projektek valaha is napvilágot látnak. A beavatatlanok kedvéért: egy élőszereplős spinoffnak már leforgattak egy pilotot, de azt törölték. Ez talán óvatosabbá teszi Martint az új spin-offokkal kapcsolatban.

Ha a Sárkányok háza 2. évada jól teljesít, az növelheti más tervezett spin-offok – például a Havas Jonról szóló, beígért széria – megvalósulásának esélyét.

A Sárkányok háza várva várt második évadának premierje 2024 nyarán lesz az HBO-n. A Targaryen-ház különböző frakciói fognak harcolni egymás ellen. A rajongók arra számítanak, hogy a második évad nagyobb lesz, mint az előző. Alig várják, hogy kedvenc karaktereiket újra a képernyőn láthassák!

A Trónok harca összes évada és a Sárkányok háza 1. évada jelenleg a Maxon streamelhető.

Forrás: George R.R. Martin

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu