George R.R. Martin elárulta, miért az lesz a Trónok Harca „Dunk & Egg” spinoffjának a címe, ami!

MOZI HÍREK – George R.R. Martin elárulja, hogy mi az oka annak, hogy a karakterek nevei helyett a „Dunk & Egg” spinoff hosszú címet kapott.

 

 

A George R. R. Martin által megalkotott hatalmas és bonyolult Westeros világa továbbra is magával ragadja a közönséget az HBO-val közösen fejlesztett több spinoffon keresztül. A Trónok Harca sorozat fináléjának vegyes fogadtatása ellenére a kereslet Martin fantáziavilágának további történetei iránt továbbra is nagy. A Sárkányok háza, az első spinoff máris sikeresnek bizonyult. Más előzmények és folytatások is különböző stádiumban vannak.

Az egyik legfrissebb spinoff bejelentés Martin „Dunk and Egg” című novella-sorozatán alapul, amelyek egy fiatal kóbor lovag és rejtélyes apródjának kalandjait követik nyomon majdnem egy évszázaddal a Trónok Harca eseményei előtt.

A készülő sorozat a különös címe, az A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight („A Hét Királyság lovagja: A kóbor lovag”) miatt váltott ki vitákat a rajongók körében. Martin a Not a Blog című blogján foglalkozott a hosszadalmas cím okával.

Elismerte, hogy bár lehet, hogy nem ez lesz a végleges cím, de nem is lesz olyan egyszerű, mint a Tales of Dunk & Egg vagy a The Adventures of Dunk & Egg. Úgy véli, hogy a címnek fel kell keltenie azok érdeklődését, akik nem ismerik a történeteket. Martin azt is kifejezte, hogy szereti Dunk és Egg karaktereit. Ám úgy véli, hogy egy olyan cím, amely csak a nevüket tartalmazza, inkább tűnhet sitcom-címnek. Nem pedig egy olyan történetnek, amelynek középpontjában a lovagiasság áll, amely a novellák központi témái.

„A munkacím A HÉT KIRÁLYSÁG LOVAGJA: A KÓBOR LOVAG lesz. Hogy ez lesz-e a végleges cím, azt nem tudom biztosan megmondani… azon túl, hogy nem, nem lesz a címe TALES OF DUNK & EGG vagy THE ADVENTURES OF DUNK & EGG vagy DUNK & EGG vagy bármi hasonló. Imádom Dunket és imádom Egget, és tudom, hogy a rajongók a novelláimat „a Dunk & Egg történetek” néven emlegetik, persze, de emberek milliói vannak odakint, akik nem ismerik ezeket a történeteket, és a címnek őket is le kell kötnie. Ha nem ismered a szereplőket, a DUNK & EGG úgy hangzik, mint egy sitcom. LAVERNE & SHIRLEY. ABBOTT & COSTELLO. BEAVIS & BUTTHEAD. Szóval, nem. Mi a „lovagot” akarjuk a címben. A lovagiasság és a lovagiasság központi szerepet játszik ezeknek a történeteknek a témájában.”

Miután elkészítették egy különálló előzménysorozat pilot epizódját Naomi Watts főszereplésével, az HBO elhalasztott, mielőtt sorozatrendelést adott volna neki.

A csatorna azonban most zöld utat adott egy másik előzménysorozatnak. Ez Martin három novellából álló Dunk and Egg meséin alapul. Az első novella, A kóbor lovag 1998-ban íródott, ezt követte 2003-ban A felesküdött kard, majd 2010-ben A rejtélyes lovag. Ha az új előzménysorozat első évada jól teljesít és jó nézettséget ér el, további évadok készülhetnek a sorozat többi története alapján.

Forrás: Not a Blog

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu