Nem csak a harmadik Metal Gear Solidból készül remake?

Már annak az értelmét is megkérdőjeleztük, de a pletykák szerint a Konami mást is fel szeretne újítani Kojima Hideo hagyatékából (ugyanis ő már több mint nyolc éve nem dolgozik ott).

 

Az már hivatalos, hogy a Metal Gear Solid 3: Snake Eaterből remake készül (ezt nevezték el Metal Gear Solid 3 Deltának), de egy spanyol site, az Areajugones arról írt, hogy a Konami az első Metal Gear Solidot is teljesen felújítja. Ennek legalább van értelme, ugyanis az eredetileg 1998-ban PS1-re, majd 2000-ben PC-re is megjelent játék technológiailag eléggé elavult, és ebből tényleg célszerű lenne egy modernizált verziót piacra dobni. A spanyol site azt állítja, hogy a Konami már évek óta dolgozik a remake-en, és miután a Metal Gear Solid 3 Delta megjelenik, erre fog koncentrálni.

A Metal Gear Solid remake PlayStation 4-re nem fog készülni, ami teljesen érthető, hiszen már több mint tíz éve megjelent hardverről beszélünk. Ez olyan lenne, mintha 2010-ben azt várnánk, hogy egy nagyobb játékból (ami nem licenszalapú!) PS2-re is készüljön egy port. PlayStation 5-re viszont magától értetődően készül a játék, így ez egy kurrens-gen cím lesz. Nem hallottunk Xboxos vagy PC-s verzióról, de mivel a harmadik részből készülő remake kap ilyet, valószínűleg itt sem lesz kivételezés.

Itt joggal lehet mondani, hogy az Areajugonesnek miért higgyünk, és erre bátran mondhatjuk, hogy korábban a site helyes információkat közölt a God of War: Ragnarök DLC-jéről, így a szerkesztőknek megbízható forrásaik lehetnek. Azt állítják, hogy ez a remake a következő néhány évre az egyik legambíciózusabb projektjük lehet. Ez viszont egy kétékű kard. Lehet, hogy nagyratörő az eképzelés, de ezzel egyszerre a rajongók elvárásai is hasonlóan magasabbak lesznek.

Mindez persze még nem hivatalos, de ha tényleg az első részből készül remake, arra legalább joggal mondhatjuk, hogy jogos, mert a harmadik részt egy viszonylag korrekt PC PS2-n úgy emulálja, hogy a hivatalos újrakiadás a Master Collectionben közel sincs hozzá…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu