Szomorú évkezdés: ezektől a Ubisoft és EA játékoktól kell búcsút vennünk hamarosan!

A Ubisoft-játékok rajongóinak érdemes észben tartaniuk január 25-ét, mivel ez egy különösen szomorú nap lesz a kiadó számára. Ráadásul az EA is hasonló tisztogatásra készül a közeljövőben…

 

 

Január 25. szomorú nap lesz a Ubisoft játékaiért rajongók számára. Ugyanis tíz cím szerverei állnak le ezen a napon! Mindig szomorú, amikor egy videójáték-gyártó cég megerősíti, hogy a játékaihoz tartozó szerverek leállnak. Az EA folyamatosan vezet egy listát a közelgő leállásokról (lásd lejjebb). Most a Ubisoft is adott némi előzetes értesítést a rajongóknak azokról a játékokról, amelyeket a közeljövőben leállítanak.

Az online játékok sajnálatos valósága, hogy a játékok szerverei végül leállnak. Néha ez nem olyan nagy dolog, máskor viszont egész játékmódok válnak teljesen elérhetetlenné, és gyakorlatilag örökre elvesznek. Ez lesújtó azok számára, akiknek fontos a videójátékok megőrzése, de sajnos semmit sem lehet tenni ellene. A hardver fejlődik, új játékok jelennek meg, és mindig csak annyi játékos van, ahány online többjátékos játékot tud játszani.

Ezt szem előtt tartva a Ubisoft-rajongóknak érdemes lehet elsőbbséget adniuk annak, hogy megnézzék a cég tíz játékának online funkcióit, amelyek január 25-én leállnak.

A konkrét platformok eltérőek, de az Assassin’s Creed 2, az Assassin’s Creed Brotherhood, az Assassin’s Creed Liberation HD, az Assassin’s Creed Revelations, a Ghost Recon Future Soldier, a Heroes of Might and Magic 6, az NCIS, a RUSE, a Splinter Cell Conviction és a Trials Evolution online szolgáltatásai mind leállnak január 25-én.

 

A Ubisoft játékszerverek leállásának január 25-i listája:

  • Xbox 360: Assassin’s Creed 2 – Xbox 360
  • Assassin’s Creed Brotherhood – MAC
  • Assassin’s Creed Liberation HD – PlayStation 3, Xbox 360
  • Assassin’s Creed Revelations – PC
  • Ghost Recon Future Soldier – PC
  • Heroes of Might and Magic 6 – PC
  • NCIS – PC
  • R.U.S.E. – PC
  • Splinter Cell: Conviction – Xbox 360
  • Trials Evolution – PC

 

Néhány Ubisoft-játék esetében az online funkciók amúgy sem voltak az élmény központi részei. Mint például az Assassin’s Creed 2 egyjátékos játék esetében Xbox 360-on. Más esetekben a szerverleállások sokkal károsabbak lesznek. Például a Ghost Recon Future Soldier esetében.

A Ghost Recon Future Soldier különböző online többjátékos módokat tartalmaz, amelyek megszűnnek, amint január 25-én kikapcsolják a szervereket.

A Ubisoft-rajongóknak még valamit érdemes észben tartaniuk: a leállítások azt is jelentik, hogy a Ubisoft-fiókok nem kapcsolhatók össze ezekkel a játékokkal. A Ubisoft Connect jutalmak sem igényelhetők többé. Akit érdekelnek a Connect jutalmak, vagy az ezekhez a játékokhoz kapcsolódó online funkciók, az mostantól január 25-ig mindenképpen játsszon velük.

 

 

Újabb Assassin's Creed cím lesz elérhetetlen a Steamen, az Assassin's Creed Liberation HD-t ugyanis, ha minden igaz, ősztől már hiába keressük a platformon... Ubisoft

 

 

Tisztogatás az EA Games háza táján

 

E cikk írásakor az EA nyolc olyan játékot jelentett be, amelyek 2024-ben elveszítik online szolgáltatásukat. Ahogy a játékosok új játékokra váltanak, és a hardverek fejlődnek, az EA egyes játékainak online szervereit és a hozzájuk kapcsolódó funkciókat leállítja.

Valójában éppen 2023. december 8-án az EA hét játékát zárta le. Ezen a napon a Battlefield 1943, a Battlefield: Bad Company, a Battlefield: Bad Company 2, Crysis 3, Dante’s Inferno, Dead Space 2 és Mirror’s Edge Catalyst online szolgáltatásai is leálltak.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy néhány, ezekhez a játékokhoz kapcsolódó játékmód, például a Dead Space 2 többjátékos módja örökre eltűnt, ami enyhén szólva is kiábrándító.

Bár mindig szomorú, amikor az EA leállítja a játékai online szervereit, a vállalat legalább általában jelentős előzetes értesítést ad a rajongóknak, mielőtt kihúzza a dugót. Ennek köszönhető, hogy a rajongók már nyolc EA-játékról tudnak, amelyek 2024-ben leállnak. Ezek közül hét játék március 21-én fog leállni. 2024. március 21-én az F1 2011, F1 2012, F1 2013, F1 2014, F1 Race Stars, Micromachines World Series és Rocket Arena online szerverei is leállnak. A nyolcadik játék, amelyről az EA megerősítette, hogy 2024-ben elveszíti online szolgáltatásait, a Madden NFL 20, amelyet április 15-én kapcsolnak le.

 

Az EA Games 2024-ben leálló játékai:

  • F1 2011 – március 21.
  • F1 2012 – március 21.
  • F1 2013 – március 21.
  • F1 2014 – március 21.
  • F1 Race Stars – március 21.
  • Micromachines World Series – március 21.
  • Rocket Arena – március 21.
  • Madden NFL 20 – április 15.

 

Valószínű, hogy az F1-es játékokat a lejáró licencek miatt állítják le. Valójában a 2024. március 21-én online szolgáltatásukat elvesztő összes F1-játékot már amúgy is törölték a listáról. Ez azt jelenti, hogy új játékosok nem játszhattak velük, hacsak nem sikerült fizikai példányokat felkutatniuk. Ami a többi játékot illeti, a Rocket Arena leállítása már régóta váratott magára. Ugyanis a live service-játék nem sokkal a megjelenése után már nem kapott jelentős új frissítéseket. Azzal, hogy a free-to-play beállítás ellenére prémium kiadás volt, eleve halálra ítélte magát. Arról nem is beszélve, hogy a Rocket Arena-t már a listáról is törölték.

Az olyan sportjátékokat pedig, mint a Madden NFL 20, olyan rendszeresen leállítják, hogy a rajongók valószínűleg már hozzászoktak.

Meg kell jegyezni, hogy teljesen elképzelhető, hogy az EA az itt felsoroltakon kívül még több játékot is leállít. Egyelőre azonban az EA-rajongóknak csak március 21. és április 15. miatt kell aggódniuk.

Forrás: Ubisoft.com, TrueAchievements

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu