Death Stranding 2: vajon mivel készülnek a fejlesztők 2024-ben?!

Az első játék rajongói eddig sötétben tapogatóztak a várva várt Death Stranding 2-vel kapcsolatban. A Kojima Productions pedig 2024-ben felkapcsolhatja a fényeket…

 

 

A Kojima Productions várva várt Death Stranding 2-je egy olyan játék, amelyet – talán nem meglepő módon – a 2022-es első leleplezés óta titok övez. A stúdió merész 2019-es megjelenésének folytatása, amelyet a hasonlóan furcsa OD mellett fejlesztenek, valószínűleg a következő tizenkét hónap során kúszik majd ki a fényre.

Ráadásul a Death Stranding márkanév várhatóan 2024-ben egy közelgő filmadaptációnak köszönhetően tovább fog nőni.

2024-ben lesz öt éve, hogy megjelent a Death Stranding. Az első olyan játék, amelyet a Kojima Productions önállóan fejlesztett, miután a névadó fejlesztő távozott a Konamitól. A kísérletező kedvű, filmszerű játék a mai napig a PS4-korszak egyik legkülönlegesebb és legemlékezetesebb AAA-kiadványa. Sokan Kojima és csapata diadalmas visszatérésének tartják. A játék folytatását 2022-ben mutatták be, és bár 2023-ban kevés Death Stranding 2 infó látott napvilágot, idén bőséges információkkal szolgálhat a közelgő címről. Sőt, a játékosok akár még 2025 előtt kézbe vehetik azt…

A Death Stranding 2-t hivatalosan a 2022-es Game Awards-on leplezték le, de Norman Reedus színész már 2022 elején kiszivárogtatta a játék fejlesztéséről szóló információkat. Ez arra enged következtetni, hogy a játék legalább két éve fejlesztés alatt áll.

 

2024-ben újabb Death Stranding 2 trailerek várhatóak

 

A Death Stranding-rajongók most még sötétben tapogatózhatnak, de okkal feltételezhetjük, hogy Kojima az elkövetkező hónapokban még többet fog mutatni a DS2-ből. Joggal feltételezhető, hogy legalább egy új trailer 2024-ben fog megjelenni. Nem csak azért, mert közeledik a játék leleplezésének második évfordulója, hanem az eredeti Death Stranding marketingjének idővonala miatt is. Az első játék leleplező trailere mindössze három évvel a megjelenés előtt érkezett. Ez idő alatt további öt trailer érkezett.

Tekintettel az elődről szóló promóciós anyagok sűrűségére, nagyon valószínűtlennek tűnik, hogy a Kojima Productions még egy teljes évet hagyna eltelni anélkül, hogy legalább egy újabb trailert mutasson a folytatásról.

Bár sokan azt feltételezték, hogy Kojima a TGA 2023-on egy új Death Stranding 2 trailert fog bemutatni, végül arra használta fel a helyszínt, hogy leleplezze az OD-t. Egy Jordan Peele-lel közösen fejlesztett vadonatúj horrorjátékot. Ez az új projekt még a DS2-nél is ködösebb, a leleplező trailer alig világított rá a cselekményre, a helyszínre vagy az alapfeltevésre.

 

 

A Death Stranding 2-t "nosztalgikusnak, de egyben újnak" írja le Hideo Kojima, hogy azok számára is vonzó legyen, akik nem játszottak az első játékkal.

 

 

Akár ki is jöhet a DS2 2024 őszén?!

 

A rajongók ki vannak éhezve a Death Stranding 2 történetével, helyszínével és játékmenetével kapcsolatos információkra. Ám van egy információ, ami minden másnál fontosabb: a játék megjelenési dátuma. Lehetetlen teljes bizonyossággal megjósolni, de a DS2 2024-es megjelenési dátuma nem kizárt. Mint korábban említettük, az első Death Strandingot mindössze három évvel a megjelenés előtt leplezték le.

Figyelembe véve, hogy a Kojima Productions már az első játékból megvan a keret, az első leleplezés és a megjelenés közötti mindössze kétéves ablak észszerűnek tűnik.

A DS2 fejlesztése jelenleg az ADR-re és a lokalizációra összpontosít, Kojima legutóbbi nyilatkozatai szerint. Kojima nyilatkozata arra utal, hogy a játék mo-cap és az angol szinkronhangok elkészültek. Mindez nem kis feladat egy ilyen sztárokkal tűzdelt projektnél. Ez újabb bizonyítéknak tekinthető arra, hogy a játék a fejlesztés utolsó szakaszába lépett, és készül a közelgő megjelenésre.

Az első Death Stranding 2019. november 8-án jelent meg. Így logikus lenne, hogy a DS2 is ugyanebben az időpontban vagy nagyjából ugyanekkor érkezzen. 2024. november 8-án lesz a Death Stranding ötéves évfordulója. Ez hozzájárulhat a folytatás körüli általános hype-hoz. Ettől eltekintve november eleje közvetlenül az ünnepi szezont előzi meg, így ez egy elsődleges megjelenési ablak bármilyen játék számára.

 

Az A24 elhúzhatja a függönyt a Death Stranding-filmje előtt

 

Ha egy pillanatra elrugaszkodunk a Death Stranding 2-től, akkor lehetséges, hogy a Death Stranding márka egésze 2024-ben tovább bővül az első játék A24-es filmadaptációjának köszönhetően. A 2022 végén bejelentett film maga Kojima felügyelete alatt készül majd. Igaz, a rendezői széket nem ő tölti be. Az eredeti játék erősen kölcsönöz a mozi nyelvezetéből, az eddigi leglenyűgözőbb és legegyedibb vágóképekkel egy játékban. Így egy Death Stranding-filmben bőven van potenciál.

Ennek ellenére gyakorlatilag semmit sem tudni a filmről, és idén még olyan kulcsfontosságú információk derülhetnek ki, mint a szereplők, a forgatás helyszíne, a rendező vagy a cselekmény.

Az első Death Stranding sok rajongója számára bizonyára örökkévalóságnak tűnik az ötéves várakozás a konkrét folytatásról szóló hírekre. Szerencsére jó esély van arra, hogy ezek a rajongók idén minimum többet megtudhatnak a Death Stranding 2-ről. Hiszen a játék fejlesztése minden jel szerint zökkenőmentesen halad. Remélhetőleg a játék kap egy megjelenési dátumot, vagy legjobb esetben még 2025 előtt megjelenik.

Forrás: Game Rant, GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu