Megérkezett a True Detective 4. évada – de mit várhatunk a premier után?! [VIDEO]

MOZI HÍREK – A True Detective 4. évadának legújabb előzetese mélyebben belemerül Danvers és Navarro nyomozásába, amely nyolc férfi alaszkai eltűnését vizsgálja… (VIGYÁZAT, spoilerek az első epizódból!)

 

 

A True Detective 4. évadának 2. epizódja az azt beharangozó trailer szerint mélyebben belemerül Danvers és Navarro nyomozásába. Öt év szünet után az HBO elismert antológiasorozata visszatér a negyedik évaddal. Az alcíme Night Country („Éjszakai vidék”), amely a sötét alaszkai télre utal. A széria tehát Alaszkában játszódik, és nyolc férfi egy kutatóállomásról történő eltűnése körüli nyomozást helyezi a középpontba. A Night Country szereplőgárdájában Jodie Foster és Kali Reis alakítja a két főnyomozót, Liz Danvers-t és Evangeline Navarro-t. Fiona Shaw, Christopher Eccleston és John Hawkes mellett a fontosabb szerepekben.

A trailer rögtön azután veszi fel a fonalat, hogy Danvers és Navarro nyomozók megtalálják a jégbe fagyott kutatókat, akik közül az egyiknek a homlokára a True Detective 1. évadából ismert görbe spirál szimbólumot rajzolták.

Az áldozatokon „égett szemgolyókat” és „saját maguk által okozott harapásnyomokat” is találtak. Így nem telik el sok idő, mire Danvers gyilkossági ügyként kezdi kezelni a nyomozást, és egyelőre beleegyezik, hogy Navarróval dolgozzon együtt.

 

Mire számíthatunk a True Detective 4. évadának hátralévő részében?

 

A szokásos True Detective-módra a 4. évad premierje megteremti a terepet az átfogó rejtélyhez. Eközben a főszereplő nyomozók elkezdenek szembesülni a magukban hordozott sötétséggel is. Az első epizód során, amikor Danvers majdnem autóbalesetet szenved a részeg Stacyvel, a nyomozó egy traumatikus eseményt lát felvillanni a múltjából. Később pedig az epizód során Danvers lánya, Leah említést tesz egy ittasan okozott balesetről, amiről soha nem beszélnek. A 4. évad hátralévő részében több betekintést nyerhetünk ezekbe az eseményekbe.

Másrészt Navarro egy katonai veterán, akit kísért Annie K, egy alaszkai bennszülött és klímaaktivista kihűlt ügye, akinek brutális gyilkosságát nem tudta megoldani.

Annie nyelvét a gyilkosság során kivágták, és soha nem találták meg. Ez összefügghet a kutatóállomás nyolc emberének eltűnésével, mivel a helyszínen egy testetlen nyelvet találtak. Az egyik kutató ugyanazt a kabátot viselte, mint Annie. Mindez erősen utal a két eset közötti kapcsolatra.

 

 

True Detective: Night Country

 

 

Annie testére a görbe spirál szimbólumot is tetoválták, ugyanazt, amit az 1. évadában a „Sárga Király” szekta áldozatain találtak. Ha a kutatók voltak felelősek Annie meggyilkolásáért, akkor valamilyen kapcsolatban állhattak a Tuttle család szektájával. Bár a 4. évad 1. epizódja után még sok minden tisztázatlan, lehet, hogy egy nagyobb összeesküvés van készülőben, amely egészen az 1. évadig nyúlik vissza…

 

Mikorra várható a finálé?

 

A True Detective: Night Country amerikai keleti parti idő (EST) szerint vasárnaponként 21:00 órakor látható az HBO-n. Az HBO streaming platformján, a MAX-on is elérhető.

Az évad fináléját 2024. február 25-én, vasárnap 21 órakor sugározzák. A hatrészes sorozat fináléja az egész sorozat egyik legrobbanékonyabb és leghátborzongatóbb befejezése lesz, amely még az eredeti True Detective 1. évadának sötét zsenialitását is felülmúlhatja. Érdekesség, hogy a Night Country epizódjainak nincs önálló címe, mint az előző három évadnak. Ehelyett az egyes epizódok címe egyszerűen „1. rész”, „2. rész” stb. Mi mindenesetre nagyon kíváncsian várjuk a folytatást…

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu