Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2: a harcokról regél a fejlesztő

A The Chinese Room egy új fejlesztői naplót publikált a kiadó, a Paradox Interactive weboldalán.

 

Itt Alex Skidmore, a kreatív elemző beszélt a játék erőszakos, véres, mindeközben immerzív harci rendszeréről. Skidmore szerint a cél az, hogy magával ragadó játékélmény szülessen, ami eközben napjaink szintjének megfelelő. Ezért a The Chinese Room három eltérő játékstílust azonosított. Az egyik a Strategic Stalker, ami a meglepetés erejét használja: „Ha a terved készen áll, a vér erejének megidézése, az ellenséghez lopakodás, a figyelemelterelés, a harc kitörése előtti táplálkozás vagy a hit and run taktika a lehetőségek azok számára, akik szeretnek így játszani.”

A második az Action Brawler, ami közvetlen konfrontációkra épül: „Bármelyik klán tud verekedni, de ez az, ahol a Brujah ragyog. A januári játékmenetet bemutató videónkban láthatóak. Erőik célja a közelharc uralása. Ennek a stílusnak a referenciái az olyan akció-verekedős játékok, mint a God of War-sorozat, a Middle-Earth: Shadow of Mordor és az Elden Ring. Arról szól, hogy a verekedés középpontjában legyél, és a képességeiddel irányítsd a tömeget, hogy minél több kárt tudj okozni.”

Skidmore hozzátette, hogy a két stílus (lopakodás, közelharc) között bármilyen keveréket használhatunk a Vampire: The Masquerade – Bloodlines folytatásában. A harmadik stílus a Narrative Adventurer amúgy, ami azoknak szól, akik inkább a narratívára és a felfedezés elemeire koncentrálnának ahelyett, hogy túl mélyre merülnének a harcokban és a fejlődési rendszerekben. Ennek érdekében a The Chinese Room egy áramvonalas kezelési sémát teremtett. Négy aktív képesség lesz. A támadás elől történő oldalazás alapból defenzív mozdulat, de ha egy közelharccal támadó karakter irányába tesszük, ellentámadás történik, ami rövid ideig megszédíti az ellenfelünket.

A harmadik fejlesztői napló február elején jön, és a Sötétség Világáról (World of Darkness) szól majd. A Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 játékmenetét jövő héten láthatjuk, a megjelenés pedig ősszel lesz esedékes PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu