A Gears of War alkotója nyilatkozott – részt vehet franchise következő játékának fejlesztésében?!

A GoW alkotója, Cliff „CliffyB” Bleszinski ismertette álláspontját a fejlesztés alatt álló Gears of War 6-ban történő esetleges részvételéről.

 

 

A Gears of War alkotója, Cliff Bleszinski megosztotta gondolatait a franchise pletykált következő részével kapcsolatban. Utalt arra, hogy nyitott lenne arra, hogy visszatérjen a sorozathoz. Az először 2006-ban Xbox 360-on debütáló sci-fi lövöldözős franchise az Xbox egyik legnépszerűbb first-party franchise-ává vált. Az első három játékot mind az Epic Games, a Fortnite későbbi készítője fejlesztette. Majd a Gears 4-gyel kezdődően a házon belüli Xbox-stúdió, a The Coalition vette át a franchise-t. Most a GoW eredeti alkotója továbbra is érdekelt abban, hogy segítsen a franchise jövőjében.

A kiszivárgott információk arra utaltak, hogy a következő Gears of Warban jelentős változást tapasztalhatunk a sorozat korábbi játékaihoz képest, és azt sugallják, hogy a Gears of War 6 egy nyitott világú játékként debütálhat, amely a Gears 5 nyitott környezetéből merít.

Az információk azt is sugallták, hogy a Microsoft 2026-os megjelenési dátumot céloz meg a hatodik GoW számára. Ez hét év kihagyást jelent az előző rész után.

Ahogy arról a VGC beszámolt, Cliff Bleszinski egy friss tweetben osztotta meg hivatalos álláspontját egy új Gears of War játékkal kapcsolatban. Érdeklődést mutatott az új kiadásban való részvétel iránt. A CliffyB-ként is ismert Bleszinski azt írja, hogy „hajlandó konzultálni” a játékkal kapcsolatban. Ugyanis a GoW franchise-t „öröksége hatalmas részének” tekinti. Azt azonban elárulja, hogy sem a Microsoft, sem a The Coalition nem kereste meg az eredeti alkotót a GoW 6 kapcsán.

Bleszinski a Boss Key játékstúdió bezárása után néhány személyes projektjét is megosztotta, éttermekben és a Broadwayn dolgozik, most pedig képregényeket készít és stand-up comedy-t csinál.

Bleszinski részvétele tehát a Gears of War 6-ban még bizonytalan. Ám CliffyB nem szégyellte megosztani véleményét és gondolatait a franchise jövőjéről. Bleszinski korábban megosztotta izgatottságát a közelgő Gears of War játékkal kapcsolatban. Egy olyan információ alapján, amelyet egy barátjától kapott, aki a Gears 5 írójaként dolgozott. CliffyB a saját gondolatait is megosztotta arról, hogyan változtatná meg a franchise-t. Úgy érzi, hogy a GoW-re ráférne egy, a God of Warhoz (2018) hasonló reboot.

Bleszinski újonnan megosztott álláspontja a Gears of War 6-tal kapcsolatban akkor hangzott el, amikor a hírek szerint a játék fejlesztése elkezdett felpörögni. A GoW hivatalos fiókjának ünnepi tweetje és az azt követő válasz a fejlesztőtől elindította a találgatásokat. Lehet, a rajongók 2024-ben többet megtudhatnak a játékról. A pletykák egy lehetséges GoW-gyűjteményről is fennmaradtak. Azt sugallva, hogy a The Coalition csendben dolgozik az eredeti trilógia remasterén. A Gears of War 6 és a kompilációs pletykák között a rajongóinak talán már nem kell sokáig várniuk a franchise újabb részeire.

Forrás: VGC, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu