CliffyB elárulta, milyen játékról vehetne példát a Gears of War reboot!

Cliff ‘CliffyB’ Bleszinski úgy véli, hogy a Gears of War világának szüksége van egy bizonyos közönségre gyakorolt hatásra, ha vissza akar térni a játékiparba.

 

 

Cliff „CliffyB” Bleszinski úgy látja, hogy a Gears of War franchise visszatérhetne, ha kapna egy rebootot. Utóbbi ugyanazt a mintát követi, mint a God of War-sorozat. Bleszinski beszélt a reboot valószínűségéről, valamint számos más témáról, amelyek főként a fejlesztő projektjeinek történetét, jelenlegi eredményeit és a Scrapper képregényen végzett munkáját érintik.

Az Unreal és Gear of War franchise-okban végzett munkájáról ismert Cliff Bleszinski az Epic Games-szel épített portfóliót. Később megalapította saját cégét, a Boss Key Productions-t (2014-ben). Miután 2012-ben továbbállt az Epic Games-től, a Gears of War-sorozatot a The Coalitionnel folytatta. Azóta a sorozat más irányt vett.

Egy készülő új képregény és egyéb célok miatt CliffyB úgy tűnik, hogy a videójátékok reflektorfényéből más kreatív vállalkozások javára lépett ki.

A ComicBook.com-mal való beszélgetés után azonban Bleszinski röviden beszélt arról a lehetőségről, hogy visszatérhet a Gears of War franchise-hoz. Arra a kérdésre, hogy Bleszinski el tudná-e képzelni, hogy visszatérjen a Gears of War világába egy képregény formátumon keresztül, azzal válaszolt, hogy „egy kis rebootra lesz szükség, mint a God of War esetében”. Nagyjából ezt kapta meg a God of War 2018-ban a Santa Monica Studios és a Sony. „Phil Spencernek megvan a számom, szívesen konzultálok vele” – tette hozzá. Válasza ezután belemerült a YouTube-on olvasható kommentek elemzésébe, amelyekben a játékosok reagáltak Dom halálára a Gears of War 3-ban.

Bleszinski ComicBook.com-nak adott válasza alapján úgy tűnik, hogy csupán tanácsadóként szeretne tevékenykedni, ha visszatérne a Gears of War franchise-hoz. Úgy tűnik, befejezte a videójáték-fejlesztést. Ahogy az interjúban máshol is elmondja, a Scrapper képregényének animációs sorozatba való adaptálásával kapcsolatos ötletekkel foglalkozik. Bleszinskit arról kérdezték, hogy az ötletet videójátékos formátummal kezdték-e el. Bár ez volt a kezdeti megközelítés, Bleszinski így nyilatkozott: „…ha videójáték lesz belőle, valószínűleg sokat fogok felügyelni, de nem akarok nap mint nap a lövészárokban lenni, eleget aludtam már az íróasztalom alatt”. A továbbiakban megemlíti, hogy az ötlet egy „fantasztikus játék lenne, ami valószínűleg cel-shaded stílusú”.

A Gears of War franchise viszonylag csendes volt, a legutóbbi rész a Gears Tactics volt 2020-ban. Technikailag a sorozat spin-offja, az utolsó fő rész, amit a játékosok megtapasztalhattak, a Gears 5 volt 2019-ben.

Jó ideje már, hogy a Gears rajongók nem kaptak új részt, és még eltarthat egy darabig, mire bármilyen bejelentés érkezik.

Egyelőre csak a pletykákat hallani a Gears franchise következő címével kapcsolatban. Az ötletek egy felfedezésre váró nyitott világot öveznek. Még ha Bleszinski megjegyzései nem is világítanak rá a Gears-sorozat jövőjére, a rajongók várhatják a Zach Synder által készített lehetséges filmadaptációt. Ebben, ha minden igaz, Dave Bautista is szerepet kap.

Forrás: ComicBook.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu