Más lehet a Ghost of Tsushima folytatásának a neve mint amit gondolnánk!

Valószínűleg a Sucker Punch Productions nem fogja elintézni annyival, hogy Ghost of Tsushima 2 (bár a Death Stranding folytatása efelé tart; ennek alcíme a héten kiszivárgott, mi meg megírtuk).

 

Lassan négy éve, hogy a Ghost of Tsushima megjelent PlayStation 4-re. A befejezése viszont felveti azt a kérdést, hogy a folytatás milyen nevet kaphat. Jin Sakai története remek volt (egy becsületes szamurájból egy, a sötétségből hátba támadó harcossá változott), de a sztorija talán nem ért véget, és mivel a Sony beismerten blockbuster sikereket akar, minden bizonnyal emiatt már berendelt egy folytatást, amit a cég még mindig nem jelentett be.

A folytatásnak figyelembe kell vennie, hogy Jin és barátai hová mennek, ugyanis hősünknek már nincs oka Tsushima környékén maradni. Árulónak bélyegezték őt, és emiatt már nem tekinthető a Sakai-klán tagjának, holott a mongolok hadseregétől megszabadította a területe, és minden barátjának segített. A szigeten nincs már helye, ezért esély van arra, hogy magára a fő japán szigetre megy át, és ne felejtsük Yunát sem. Jim a játék vége felé melle kötelezte el magát.

Yunának mindig is az volt a terve, hogy Takával szökjön meg a Tsushima-szigetről, de először Lord Shimura kérte a segítségét, hogy Jinnek közösen visszaszerezzék a Shimura-kastélyt, mielőtt ő nyújtotta volna kezét a szigetről való távozás céljából. Csakhogy ezután Yuna úgy határozott, hogy segít Jinnek a kán hadseregének kipucolásában, hogy felszabaduljanak az emberek. Ha kitart az eredeti terve mellett, akkor végül távozott a szigetről, és Jinnek a hűsége miatt követnie kell őt. Az epilógusban Yuna elmondta Jinnek, hogy ne felejtse, hogy Tsushimának szüksége lesz a harcosra, ami szintén a távozásra utaló jel lehet.

Ha Japánba távozik Jin, a játék címe talán Ghost of Japan lenne, mert nem a helyszín tette őt híressé, hanem a szellemként (ghost) való tevékenysége, bár eddigi munkássága miatt talán mindig úgy fognak emlékezni rá, hogy Tsushima szelleme. Minden a Sucker Punchon múlik…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu