Zagyvának tűnik a Microsoft Xbox-stratégiája!

Valamelyest ellent mond egymásnak az a kijelentés, miszerint az új Xbox technológiailag hatalmas ugrás lesz, miközben több Xbox-exkluzív is multiplatformmá válik.

 

Volt olyan pletyka, miszerint az egyik új Xbox konzol egy Nintendo Switch-klón lesz (azaz handheld, amin helyileg lehet futtatni játékokat). Olyasmit is hallottunk, hogy a redmondiak feladják a konzolokat, és a legtöbb Xbox-exkluzív multiplatformmá válik. Ezek a pletykák csak részben igazak, ugyanis az Xbox-stratégiáról azt hallottuk, hogy a Microsoftnak nem áll szándékában abbahagyni a konzolgyártást!

Phil Spencer, az Xbox-vezér megerősítette, hogy a cég tervei között megtalálhatjuk a konzolgyártást is, és bizonyos Xbox-exkluzívok felbukkanhatnak a PlayStation 5-ön, a Nintendo Switchen, továbbá a nagy N még be sem jelentett, és talán csak 2025-ben érkező új hardverén. Lássuk, mit is mondott az Xbox-elnök Sarah Bond a hardverről: „Még több is lesz. Van néhány izgalmas dolog, amit a hardverek terén fogunk megosztani az idei ünnepek előtt [az év végén]. A következő generációs útitervbe is befektetünk. Amire igazán koncentrálunk, az az, hogy a valaha látott legnagyobb technikai ugrást érjük el egy hardvergenerációban, ami jobbá teszi a játékosok, a készítők és az általuk felépített víziók számára.”

Ezzel tehát nyersen megígérte a Microsoft, hogy az Xbox Series nem a két utolsó konzol a cégtől, hanem lesz újgenerációs hardver is, ami valószínűleg nem lesz olcsó, ugyanis tegnap arról írtunk, hogy vagy egyre kisebb technológiai/teljesítménybeli fejlődést kapunk, vagy egyre több pénzt kell elkérni a konzolokért a dráguló alkatrészek miatt. Vajon az Xbox Series X-hez képest hogyan tudnak valóban kiemelt technológiai fejlődést elérni? Milyen egyensúlyt tud elérni majd a Microsoft a teljesítmény és az ár között? Ugyanis az ár/érték arány főleg egy konzol esetében nem elhanyagolható.

Eközben a multiplatform Xbox-játékok keverik meg a stratégiát, igaz, a Sony esetében is néhány napja beszámoltunk arról, hogy nekik agresszívabban ráállnak a PC-re. A stratégia tehát változik, és látván, hogy mennyi változás történt 10 év alatt, lesz ez még így sem.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu