Electronic Arts: a Star Wars-stratégia továbbra is fejlesztés alatt áll!

Hiába törölte a kiadó a Star Wars két éve bejelentett belső nézetes lövöldözős játékát, amin a Respawn Entertainment dolgozott, egy másik projekt fejlesztése (illetve a Star Wars Jedi harmadik epizódja) folytatódhat.

 

A múlt héten nem csak a Sony küldött el közel ezer embert, hanem az Electronic Arts is kb. hétszáz embert tett utcára, miután munkaerejének öt százalékától szabadult meg. Ennek eredménye volt a Star Wars FPS törlése a Respawn Entertainmentnél. De van egy másik stúdió is, ami a Csillagok háborúja IP-vel foglalkozik: a Bit Reactorról van szó, és a csapat a Twitteren írta, hogy nem kell megijednünk, ugyanis náluk továbbra is fejlesztés alatt áll a Star Wars-stratégia.

A Bit Reactor a Twitteren annyit írt, hogy a játékipar számára az előző héz nehéz volt, pláne amiatt, mert a Respawnon belül sok másik csapattal erős kapcsolatuk volt. Viszont akik attól tartanak, hogy az ő játékuk is érintett, nem kell félni, ugyanis ez továbbra is fejlesztés alatt áll, ugyanis a stúdiót nem érintették a múlt héten hallott elbocsátási hullámokról szóló hírek. A Respawn játékát amúgy tényleg 2022-ben jelentették be, és Peter Hirschmann vezette. Ő korábban a LucasArtsnál dolgozott, majd a Medal of Honor társalkotója volt, mielőtt az eredeti Battlefront játékokon, illetve a The Force Unleasheden dolgozott volna, azaz volt Star Wars-tapasztalata is.

„A Respawn egyedülálló képessége, hogy kapcsolatot teremtsen a játékosokkal és kivételes játékélményeket hozzon létre, páratlan a szórakoztatóiparban. Ahogy az elmúlt hónapokban átnéztük a Respawn portfólióját, egyértelmű, hogy a játékosok a Star Wars Jedi és a Respawn tulajdonában lévő márkák gazdag könyvtárát várják a legjobban. Ennek tudatában úgy döntöttünk, hogy a Star Wars FPS akciójáték korai fejlesztésétől elfordulunk, és erőfeszítéseinket a saját márkáinkon alapuló új projektekre összpontosítjuk, miközben a meglévő játékok támogatását is biztosítjuk,” írta Laura Miele, az EA Entertainment elnöke, amikor a leépítésekről volt szó.

Forrás: VGC, Twitter

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu